Concòrdia aposta per la mediació per descol·lapsar la justícia

Tena afirma que el Govern no l'ha promocionat des que es va aprovar la llei el 2018

Ramon Tena és el cap de llista de la parroquial de Concòrdia a EscaldesJ. R.

Creat:

Actualitzat:

Concòrdia considera que la mediació pot ajudar a descol·lapsar i a donar més qualitat a l'administració de justícia. El número 1 de la llista parroquial per Escaldes-Engordany, Ramon Tena, ha explicat aquest matí que per una banda proposen "reformular la comissió de mediació perquè d'acord amb la l'esperit inicial de la llei del 2018 sigui un organisme que promogui la cultura de la mediació i formacions, i que treballi amb els col·legis professionals per donar a conèixer la mediació".

A més, Concòrdia aposta per treballar amb el Consell Superior de la Justícia per fer formacions en mediació a tots els operadors judicials. Tena ha manifestat que s'han de promoure també totes les eines de resolució de conflictes com pot ser l'arbitratge o el peritatge extrajudicial, "i treballar conjuntament amb el Col·legi d'Advocats, la Cambra de Comerç, que ha fet un centre de resolució de conflictes i el Tribunal Arbitral del Principat d'Andorra".

Tena considera que "la mediació des que es va aprovar la llei el 2018 ha quedat oblidada, en part perquè la cultura de la mediació encara s'ha de desenvolupar, però també perquè des del Govern s'ha deixat oblidada".

D'altra banda, Concòrdia ha declarat avui que vol crear, per llei, un parc natural que envolti el 50% del país per corredors ecològics. Cristian Cerqueda, catorzè a la candidatura nacional ha exposat que "ens adonem que aquests últims 20-30 anys hi ha hagut una onada de formigó que està submergint les muntanyes i és una aposta per cuidar-la". Tanmateix, la llista del partit a Andorra la Vella aposta per construir un viver empresarial als terrenys de la recta de la Margineda. Alay el cap de llista ha explicat que "la clau és que acompanyarem el viver amb un paquet de mesures que afavoreixin la iniciativa de les noves empreses, siguin tecnològiques, idees noves que arribin al país o que els mateixos emprenedors vulguin tirar endavant". Per finalitzar, el cap de llista de la candidatura del partit a Sant Julià de Lòria, Pol Bartolomé ha declarat avui que aposten per definir una estratègia d'ordenament urbanístic territorial centralitzada per millorar la gestió dels recursos per part del Govern i els comuns. "Andorra en els últims anys ha patit un creixement urbanístic desmesurat i creiem que és convenient posar un cert ordre", ha exposat Bartolomé.

tracking