x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ESTACIONS D'ESQUÍ

Pistes pendents del temps

Grandvalira no preveu avançar la finalització de la temporada, que es manté en el 16 d’abril, tot i les altes temperatures dels últims diesS
Grandvalira destaca que disposa encara de les mateixes condicions per a l'esquí que a principi d'any.

Grandvalira destaca que disposa encara de les mateixes condicions per a l'esquí que a principi d'any.

Grandvalira destaca que disposa encara de les mateixes condicions per a l'esquí que a principi d'any.

Fernando Galindo
Àlex Ruiz.

Àlex Ruiz.

Àlex Ruiz.

Actualitzada 27/03/2023 a les 11:04
La situació no és encara preocupant però ho pot ser si continuen les altes temperatures els propers dies. I és que les estacions d’esquí encara disposen d’una bona capa de neu per a la pràctica de l’esquí, o si més no de millors condicions que els competidors dels territoris veïns, però els gruixos de neu poden anar ràpidament a la baixa si la climatologia no experimenta un cert canvi.

En aquest sentit, segons va explicar el director general de Grandvalira, Juan Ramón Moreno, l’objectiu de moment és mantenir el tancament de la temporada el 16 d’abril, tal com era previst al principi pel que fa a Grandvalira, i el 10 d’abril pel que fa a Pal Arinsal. “Ara mateix estem en les mateixes condicions en què estàvem a principi d’any gràcies a la gran superfície innivada de Grandvalira, dues terceres parts del total”, va explicar Moreno, que destacava d’aquesta manera que “gràcies a les inversions que hem fet els últims anys ara estem millor que la resta”. Així, la voluntat de Grandvalira és mantenir oberts el màxim de quilòmetres esquiables, si bé això dependrà de les temperatures que es registrin els pròxims dies i de si neva o no. “Nosaltres intentarem aguantar fins al final”, va emfasitzar Moreno.

De moment, totes les esperances perquè les pistes puguin oferir encara un estat òptim als esquiadors estan dipositades en el canvi de temps que s’augura per a ahir, diumenge, i també per a la jornada d’avui, quan s’anunciava una baixada notable de les temperatures i alguna possible nevada. En concret, el servei de meteorologia preveia possibles nevades febles a partir de 1.300 metres d’altura i també ràfegues de vent importants en altitud de fins a 120 quilòmetres per hora. A mitjà termini, però, s’informava de l’arribada d’una nova dorsal anticiclònica amb màximes de fins a 22 graus per a final d’aquesta setmana.

De moment, segons va explicar Moreno, les reserves per esquiar a les estacions “es mantenen tal com estaven anteriorment, no hi ha cap signe d’alarma a data d’avui”, tot i que va assenyalar que caldrà veure quina és l’evolució meteorològica dia a dia “i esperar que les coses millorin una mica”. A hores d’ara, l’important, segons va ressaltar Moreno, és que es manté oberta la connexió entre Grau Roig i Soldeu El Tarter “i la previsió a curt termini és continuar així”. “Si podem fabricar alguna quantitat de neu i també en cau una mica, això ens ajudaria, però les decisions s’hauran de prendre dia a dia”, va afegir el director general de Grandvalira.

L’estació espera acollir un bon nombre d’esquiadors entre el 30 de març i el 2 d’abril, dates en què hi tindrà lloc el festival Elrow. I és que dels 8.000 espectadors que tindrà aquest esdeveniment cultural, el 50% ha adquirit també un forfet per esquiar. Les entrades per al festival estan esgotades des de fa dies.
 
ESLS APARTAMENTS TURÍSTICS MOSTREN "MOLTA PREOCUPACIÓ
Àlex Ruiz.


El sector dels apartaments turístics veuen “amb molta preocupació” la situació que s’està vivint a les estacions d’esquí per les elevades temperatures que s’estan produint els últims dies i, com a conseqüència, la falta de neu que això pot provocar en alguns indrets. Així ho va indicar el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT), Àlex Ruiz, que va explicar que s’estan cancel·lant moltes reserves que ja s’havien confirmat. “La gent s’està adonant que hi ha poca neu, i la veritat és que cada dia anem enrere pel que fa a les reserves”, va manifestar Ruiz. Per aquesta raó, el sector té també les esperances posades en el canvi de temps anunciat per a ahir, diumenge, i dilluns, quan es preveu una baixada de les temperatures i possiblement alguna nevada. A més a més, tot apunta també que durant la Setmana Santa hi podria haver també un empitjorament del temps, circumstància que jugaria a favor dels apartaments turístics, que podrien rebre així més reserves. “La veritat és que les xifres canvien dia a dia i no podem parlar d’un percentatge concret pel que fa a l’ocupació”, va emfasitzar Ruiz. El que és clar també és que el festival Elrow, organitzat per Grandvalira, ha contribuït a incrementar el nombre de clients dels allotjaments turístics entre els últims dies de març i primers d’abril.
Etiquetes
Veure’n més
25
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts