x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
AFERS EXTERIORS

Ubach estreny relacions amb Guatemala, l'Uruguai i Itàlia

La ministra en funcions ha traslladat a l'Uruguai i a Itàlia la voluntat de treballar en un CDI
Ubach amb el secretari d'Estat de Relacions Exteriors d'Itàlia, Giorgio Silli

Ubach amb el secretari d'Estat de Relacions Exteriors d'Itàlia, Giorgio Silli

Ubach amb el ministre de Relacions Exteriors de l'Uruguai, Francisco Bustillo

Cimera
Maria Ubach durant la reunió plenària de la XXVIII Cimera Iberoamericana.

Maria Ubach durant la reunió plenària de la XXVIII Cimera Iberoamericana.

Maria Ubach durant la reunió plenària de la XXVIII Cimera Iberoamericana.

CIMERA
Actualitzada 26/03/2023 a les 17:09
En el marc de la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern, la ministra d'Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, ha mantingut avui diferents reunions bilaterals amb alts representants dels governs de Guatemala, de l'Uruguai i d'Itàlia per tal d'estrènyer relacions i avançar en les relacions.

Ubach va reunir-se també ahir amb el ministre de Relacions Exteriors de Guatemala, Mario Búcaro, per signar el protocol d'entesa sobre el mecanisme de consultes entre ambdós ministeris. El text, segons indica Govern en nota de premsa, té com a finalitat establir consultes i reunions bilaterals periòdicament. A més, Ubach també ha signat amb l'Uruguai un protocol d'entesa sobre consultes polítiques per permetre "dinamitzar" l'actual contacte entre ambdós països.

Tanmateix, la ministra en funcions va traslladar als ministres representants de l'Uruguai i d'Itàlia la voluntat de treballar en un conveni per eliminar la doble imposició. A més, va proposar a aquest darrer país avançar en l'homologació dels permisos de conduir.

Reunió plenària de la cimera
La ministra d’Afers Exteriors en funcions, en representació del cap de Govern en funcions, Xavier Espot, va participar ahir a la reunió plenària de la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, que va ser encapçalada pel president de República Dominicana, Luis Abinader. Ubach va fer una crida a la cooperació, al diàleg i al suport mutu dels vint-i-dos països de la regió a favor d’una Iberoamèrica més justa i sostenible. La ministra en funcions també va destacar la importància d’avançar en la protecció de les zones i dels ecosistemes de muntanya davant el canvi climàtic i els seus efectes.


En la sessió d’ahir, els mandataris iberoamericans van aprovar la Declaració de la República Dominicana, que inclou, entre altres, la importància d’avançar en la igualtat de gènere com a eix transversal de les polítiques iberoamericanes, la necessitat de fer una recuperació de la pandèmia que sigui sostenible i inclusiva, així com la rellevància d’impulsar el compliment dels acords internacionals contra el canvi climàtic. Tot fonamentat, segons la declaració, en la cooperació d’un espai iberoamericà cohesionat i alineat en el multilateralisme.


Durant el seu discurs, Ubach també va ressaltar la necessitat de reforçar la protecció de la biodiversitat i, a la vegada, de refermar la lluita i l’acció efectiva contra el canvi climàtic. “Des d’Andorra volem destacar la particular vulnerabilitat de les zones de muntanya davant el canvi climàtic”, va subratllar.
Etiquetes
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts