PS SDP+ i Concòrdia són els partits amb més perspectiva de gènere

Coincideixen en ser les dues úniques candidatures que aposten per despenalitzar i legalitzar l'avortament

La taula comparativa respecte a la perspectiva de gènere elaborada per Acció FeministaAcció Feminista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Concòrdia i l'aliança PSSDP+ són els dos partits amb més perspectiva de gènere, segons l'anàlisi fetaper Acció Feminista d'Andorra. Concretament, l'entitat ha tingut en compte si el candidat a cap de Govern és un home o una dona; el grau derepresentativitatde dones a les llistes; la transversalitat de gènere; la utilització del llenguatge inclusiu; les propostes en qüestions d'igualtat, educació, àmbit laboral, conciliació i corresponsabilitat, així com les que tenen com a objectiu acabar amb la bretxa salarial i la violència de gènere, i finalment si el programaelectoralinclou la despenalitzaciói/olegalització de l'avortament.

De l'anàlisi s'extreu que PSSDP+ i Concòrdia són les dues formacionsque concorren a les eleccions generals amb més punts a favor, amb només dos punts negatius. Ambdós partits coincideixenen no teniruna candidata a cap de Govern, mentre que els socialdemòcrates també suspenen en la representativitat de dones a les llistes i Concòrdia ho fa per la falta de propostes sobre la bretxa salarial. D'altra banda, la comparativa indica que Liberals és el partit amb menys perspectiva de gènere, només amb un punt positiu, referent al de propostes d'igualtat.

En referència a l'avortament, AccióFeministacelebra que la majoria de partits incloguin la despenalització al programa electoral i consideren que "treure delCodi Penalun dret humà és una gran passa pels drets de les dones al país". En aquest sentit, afirmen que cinc de les sis candidatures asseguren que treballaran per la despenalització de l'avortament -en excepció d'Andorra Endavant que no es posiciona al respecte- i només dos el despenalitzaran i legalitzaran amb una llei de terminis, Concòrdia i PS SDP+. Així, des de l'entitat manifesten que "creiem que aquests drets no seran plenament assolits fins que les dones no puguem decidir plenament sobre el nostre propi cos al nostre país".

tracking