tancat l'acord entre el govern i el copsia

La CASS cobrirà les visites al psicòleg

El Govern i el Copsia anuncien un acord que es negociava des de fa més d’un any perquè la teràpia es cobreixi

La reunió entre el Govern i el Copsia d'ahir.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CASS cobrirà d’ara endavant els tractaments de psicologia. Així ho va anunciar ahir el Govern, després de mesos de negociació amb el col·lectiu i d’una llarga reivindicació per part de la ciutadania, més després dels estralls que ha deixat la pandèmia en matèria de salut mental.

Segons el comunicat emès per l’executiu, per poder accedir a la cobertura per part de la CASS caldrà una prescripció mèdica efectuada pel metge o pediatre referent, o un psiquiatre o un metge especialista, sempre que la patologia del pacient estigui inclosa en l’annex que detalla els casos en els quals es dona dret a la prestació. En aquest sentit, des del Col·legi de Psicòlegs (Copsia) la secretària de la junta, Ariadna Alonso, va destacar que l’acord és el fruit “d’una negociació molt llarga, ja que no ve d’aquests darrers mesos, sinó que el col·legi lluita des de fa trenta anys aquest acord”.

Cal destacar que ara per ara el decret del Govern –que entrarà en vigor tres mesos després de la seva publicació al BOPA– permetrà als usuaris rebre deu sessions de 45 minuts que es podran repartir en un període d’un any, si bé Alonso va detallar que es podran renovar cinc sessions més després “que el pacient vagi al derivador”. “Govern ens referma que aquest decret és susceptible de canvis i de modificar-se, ja que treballarem per poder oferir a la població l’atenció més adequada i responsable”, va remarcar Alonso, que també va assegurar que el Copsia vol seguir treballant perquè no volen que aquest procés de renovació de les sessions suposi un alentiment del tractament o que es pugui perjudicar el pacient. “La qüestió de les renovacions de les sessions serà un possible factor que podria impedir la continuació del tractament de la persona atesa, ja que, com la resta de professionals, l’augment de sessions es veurà prescrit pel metge referent, així que veure’m si el temps de derivació serà una qüestió que pugui repercutir en el tractament”, va asseverar la secretària de la junta, que va afegir que “veurem també si el nombre de sessions seran suficients per poder abordar conflictes interns i problemàtiques que afectin la salut mental de les persones”.

Tanmateix, des del Copsia es va mostrar satisfacció per l’acord i ara es vol veure el fruit que donin els tractaments durant aquest període de prova d’un any que s’han donat les parts.

SESSIONS A 45 EUROS

“Les sessions de psicologia no tan sols s’entenen en el moment de treball amb la persona, sinó que els professionals fora d’hores també dediquem temps a treballar i a pensar els casos”, va recordar Alonso per justificar el preu de 45 euros per sessió que s’ha fixat en l’acord signat. “Els psicòlegs treballem amb matèria delicada, així com som les persones humanes i la seva salut mental; cal entendre l’esforç del professional i la responsabilitat”, va sentenciar.

D’altra banda, l’acord entre el col·lectiu i el Govern –el qual ara haurà de ser aprovat per la CASS i posteriorment pel consell de ministres– també preveu la possibilitat de fer les sessions en format presencial o no presencial, sempre que aquestes últimes es facin mitjançant la plataforma de videotransmissió habilitada especialment i no superin un màxim de sessions concret.

LLUITA CONTRA L'ESTIGMA DE LA SALUT MENTAL

L’Associació per la Defensa del Jovent en Risc va compartir ahir a les seves xarxes socials una nova cançó per combatre l’estigma que hi ha associat als problemes de salut mental. La cançó, d’Esther Brid Rodríguez, té la voluntat de cridar l’atenció al Govern “perquè doni importància a una qüestió clau com és la salut mental’. Així, el col·lectiu va titular la nova composició Necessitem un canvi, la qual serveix per encapçalar la nova campanya que el col·lectiu ha tirat endavant.

tracking