Afers Exteriors

Inaugurada la Cimera Iberoamericana

La trobada donarà continuïtat als grans reptes plantejats a Andorra

Maria Ubach en la inauguració de la Cimera que presideix el rei d'Espanya, Felip VI, a Santo DomingoSFGA Cimera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, va assistir ahir a la nit a la inauguració de la XVIII Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern que se celebra a la capital de la República Dominicana, Santo Domingo. Ubach acudeix com a cap de la delegació andorrana en representació del cap de Govern en funcions, Xavier Espot, absent per la campanya electoral.

La trobada de mandataris va manifestarla voluntat de donar continuïtat als grans reptes plantejats a Andorra, segons informa el Govern. L'acte va tenir lloc ala Fortalesa Ozama, on el president dominicà, Luis Abinader, i el secretari general de la SecretariaGeneral Iberoamericana (SEGIB), Andrés Allamand van destacar que la finalitat prioritària és que la XXVIII Cimera "esdevingui un punt de trobada per debatre sobre alguna de les gransqüestions actuals, com ara el canvi climàtic i els seus efectes sobre elsecosistemes o l'impuls d’una digitalització", indica el comunicat de l'executiu. Aquests reptes també es van plantejar a laCimera que va organitzar Andorra l’abril del 2021 i als quals la Cimera donacontinuïtat enguany. Els dos màxims representants de la trobada van destacar la importància d'enfortir les relacions entre els païsosiberoamericans i de refermar alhora l'aposta comuna pel desenvolupament sostenible i Abinader va assenyalar que "només amb la col·laboració i amb el treball conjunt podrem abordar elsreptes propis del nostre temps".

La trobada dels 22 països integrants de la Cimera se celebra sota el lema 'Junts cap a una Iberoamèrica justa i sostenible'. La reunió de mandataris té com a principal objectiu la voluntat de refermar el paper de la trobada com a un espai de cooperació política, social i econòmica de tots els països llatinoamericans i europeus de la regió, indica el Govern. I esdevé un fòrum on els governs comparteixen les seves accions davant reptes globals i que concerneixen a tots els Estats.

tracking