cultura

El Sax Fest celebra deu anys doblant l'import dels premis dels concursos

El festival se celebrarà entre l’1 i el 8 d’abril i rebrà uns 300 participants d’arreu del món

L'edició d'enguany del festival es va presentar ahir a la Llacuna.SAX FEST

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sax Fest fa deu anys. Per celebrar-ho, el festival d’aquest any, que tindrà lloc de l’1 al 8 d’abril, presenta un programa amb instrumentistes de primer nivell i dobla l’import dels premis. Així, per exemple, el guanyador del concurs d’interpretació per a adults rebrà 7.000 euros, un saxòfon Alt Selmer Paris Supreme, les despeses pagades d’una setmana, un recital de saxòfon i piano durant l’Andorra Sax Fest 2024, i un recital de saxòfon i orgue durant el cicle de concerts del Festival internacional d’orgue d’Andorra d’aquest any. L’increment de la recompensa als guanyadors ha multiplicat per dos el nombre de participants, que han passat d’uns 80 a uns 150 entre el concurs d’adults i l’infantil respecte de l’edició del 2022. L’organització ha rebut candidatures de més de 50 nacionalitats. En total hi ha uns 300 inscrits en les diverses activitats del festival.

En la roda de premsa de presentació del festival, ahir a la tarda a la Llacuna, el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, va remarcar que el Sax Fest és un esdeveniment consolidat que “projecta la imatge d’Andorra arreu del món”, i va donar suport a l’impulsor del festival, Efrem Roca, perquè tingui continuïtat.

A part dels concursos, es faran cinc concerts. El més destacat tindrà lloc el 6 d’abril a les nou de la nit al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, on hi haurà una seixantena de músics de l’ONCA sobre l’escenari. Al concert s’estrenarà Fanfara, una peça creada ad hoc pel director artístic de l’orquestra, Albert Gumí. El festival culminarà dissabte 8 d’abril de quatre a set de la tarda amb el Pyrénées Walking Street Music. D’altra banda, l’organització del concurs va informar ahir a la tarda que l’actuació programada per al 3 d’abril, a càrrec dels russos Valentin Kovalev i Mikhail Kazakov, ha quedat anul·lada per problemes burocràtics en la tramitació dels seus visats.

ENTREGA DELS PRIMERS SAX AWARDS

Una de les novetats d’aquest any del festival són els Sax Awards, un reconeixement a artistes, empreses o institucions d’arreu del món que promouen i donen a conèixer el saxo. Els guardons han estat dissenyats per l’artista andorrana Emma Regada, tot inspirant-se en la figura de l’instrument. Els guardonats són Claude Delangle, el quartet Diastema i Adolphe­sax.com. L’entrega es durà a terme el 6 d’abril a dos quarts de vuit del vespre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

tracking