x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
De perfil: Marco Monteagudo

El gestor incorruptible descontent

Marcos Monteagudo, empresari i gestor crític amb el Govern i els partits polítics representats al Consell, que vol fer arribar la veu del descontentament andorrà fins on calgui.
Marcos Monteagudo

Marcos Monteagudo

Marcos Monteagudo

Fernando Galindo
Actualitzada 24/03/2023 a les 12:17
Diuen que els bons polítics es forgen a la universitat i el Marc no n’és l’excepció. A la d’Andorra, on va estudiar per a ser gestor, va ser alumne de la Carine Montanter i d’alumne avantatjat ha esdevingut cofundador d’Andorra Endavant, el seu número tres i la mà dreta de la dirigent. Va néixer a Galícia fa trenta-cinc anys, però va arribar de tan petit que no coneix altre país que Andorra. Reconeix, però, que a casa de política se’n parlava poc. Ha fet el pas perquè vol fer un cop de puny a la taula i dir-hi la seva, sense por, i ho fa ara que creu que venen els comicis del canvi.

Veu complicat que la Carine tingui majoria per esdevenir cap de Govern, però han vingut per quedar-se i com a mínim volen entrar més d’un conseller per donar suport a la seva líder, l’única que ha fet oposició real en la darrera legislatura, em comenta. M’explica que ja circulen mems amb la seva carta de presentació: “Som els incorruptibles.” Si es presenten com a incorruptibles és perquè alguns han estat corromputs? Creu que sí, que la política andorrana és un cercle molt tancat, on poques famílies tallen el bacallà, i que els partits representats al Consell són corruptes per no complir les seves promeses i per actuar a l’ombra en temes com ara Grifols, sense anar més lluny.

Ell diu que forma part dels valents que han vingut a trencar aquesta dinàmica, dels atrevits que volen acabar amb la corrupció dels troglodites de la política i dur al Consell la veu del descontentament. És per això que fan por a la resta de forces polítiques, em diu. I és per aquest motiu, per haver-se exposat públicament contra els que manen, que el Marc confessa que ha perdut clients a la seva gestoria, gent que no sap separar la política de la persona. Però això no li fa por.

Parafrasejant De Gaulle, a qui considera un bon referent polític, diu que ell i el seu partit no són d’esquerres ni de dretes, simplement treballen per una Andorra millor i, sobretot, més lliure, perquè darrerament s’ha perdut llibertat en molts sentits, des de la llibertat al propi cos amb el tema de les vacunes, fins a la llibertat d’inversió estrangera, que s’està limitant massa i es corre el risc de perdre mà d’obra qualificada. A la gestoria tramita altes d’immigració, però darrerament moltes baixes de gent que no pot més i ha de marxar.

El veurem aclamat com en De Gaulle el 67 a Andorra? La llibertat de vot dels electors ho dirà el pròxim dia 2.
Etiquetes
  • #7 Endavant!
    (24/03/23 19:55)

    Ànims SR. Monteagudo, no faci cas dels comentaris malintencionats. No el conec pero agraeixo el seu pas endavant!

    Respondre
  • #6 enveja!
    (24/03/23 19:54)

    Laurq va dir..
    Que dolenta es l'enveja i quin comentari tan mal intencionat. De gent "fluixa" , per descgracia, n'hi ha a totes les llistes i alguns , actualment en càrrecs ministerials inclós! Aixì que... menos lobos caperucita...i tingui un minim de respecte per les persones que donen un pas endavant al servei de la comunitat.

    Respondre
  • #5 Pedro
    (24/03/23 14:18)

    Algú ha de fer el pas endavant i fer l'esforç d'intentar canviar el panorama actual. 
    Molts ànims pel camí que t'espera, no serà fàcil

    Respondre
  • #4 PENA DE COMENTARIS
    (24/03/23 13:03)

    Miri, no és del meu perfil polític, ja que considero que els populismes mai han estat bons històricament.
    Tanmateix, li he de dir que valoro molt TOTS I CADASCUN dels que es presenten en la llista que sigui, perque crec que és un acte molt valent (pressuposant sempre que no hi van de forma interessada). No acostumo a fer gestions en gestoria, però li dic que si n'he de fer alguna la faré amb vostè, tot i que serà anònimament.

    Respondre
  • #3 Hater
    (24/03/23 10:36)

    Em dius que és de vox i m'ho crec

    Respondre
  • #2 CDiego
    (24/03/23 10:30)

    M en recordat un acudit sobre els gallecs: Si et trobes u a l escala mai sabràs si està pujant o baixant. Aquest noi sembla contradir l acudit. Bona sort.

    Respondre
  • #1 Laurq
    (24/03/23 10:09)

    Aquests de la carine son molt fluixos, aquest es el empresari d'èxit com ella el nomena ? Es el que va compra la Gestoria Paco? Va Sra carina que veien la seva llista, apart algú la resta fa riure.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts