salut

Andorra va registrar quatre casos de tuberculosi el 2022

La taxa d’incidència se situa en 2,8 en el darrer quinquenni i es considera molt baixa

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre casos de tuberculosi es van detectar al llarg de l’any passat a Andorra, segons la informació que ha facilitat el Govern coincidint amb la celebració del Dia mundial contra la tuberculosi, que té lloc avui. Coincidint amb l’efemèride internacional, el ministeri de Salut fa públiques les dades relatives al programa de prevenció i control d’aquesta malaltia infecciosa durant el 2022. Les dades mostren que l’any passat es van detectar quatre sospites de tuberculosi, totes confirmades posteriorment. D’aquestes, una correspon a un resident al país i tres es van identificar al servei d’Immigració.

D’aquesta manera, la taxa d’incidència anual d’aquesta malaltia se situa al Principat en 1,22 per cada 100.000 habitants. Pel que fa a l’històric dels últims 25 anys, el total de sospites ha estat de 218, de les quals 193 es van confirmar posteriorment –146 residents al país–. La taxa d’incidència se situa, el darrer quinquenni, en 2,8, així que continua sent molt baixa.

El lema d’enguany de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) és Sí, podem posar fi a la tuberculosi, i posa en relleu que, a causa de la pandèmia de la covid-19, algun dels avenços assolits en la darrera dècada per lluitar contra aquesta afectació s’han revertit, per la qual cosa cal seguir invertint per garantir l’accés als serveis essencials de prevenció. L’OMS recorda que la tuberculosi té cura i que cal contactar amb el metge referent si es tenen símptomes com la tos, la febre o la pèrdua de pes.

tracking