drets laborals

Govern defensa la legislació contra la bretxa salarial després del toc d'atenció europeu

El Comitè Europeu de Drets Socials demana mesures per aconseguir la igualtat

La sala de plens del Consell d'Europa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu i de Finances en funcions, Cesar Marquina, va defensar ahir que Andorra té marcat el camí per fer minvar la bretxa salarial, després de les conclusions del Comitè Europeu de Drets Socials (CEDS) del Consell d’Europa, que demana més mesures per aconseguir la igualtat salarial entre homes i dones, ja que l’òrgan conclou que no s’ha establert cap legislació interna que prohibeixi la discriminació salarial a convenis col·lectius i considera que la situació no s’ajusta a l’article corresponent de la Carta Social.

En aquest sentit, Marquina va assegurar que si l’anàlisi publicada pel CEDS hagués tingut en compte la Llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes, les conclusions “haurien estat diferents”. Marquina va remarcar que l’informe correspon al període entre el gener del 2017 i el gener del 2020 i que encara no havia entrat en vigor la llei. El ministre en funcions va confiar que en la següent anàlisi de la Carta Social “variarà aquesta disconformitat”, i va indicar que l’aplicació d’aquesta llei “com a mínim marca el camí a seguir i l’obligatorietat d’anar en aquest sentit per minvar aquesta possible bretxa salarial”.

D’altra banda, l’informe del comitè va suspendre Andorra per dos aspectes més: no disposar d’un període de preavís en l’acomiadament de treballadors en període de prova i per no fer revisions mèdiques als treballadors nocturns.

tracking