x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sanitat

Salut crea un servei de mitjana estada a centres sociosanitaris

La CASS cobrirà la nova atenció adreçada a pacients de pal·liatius i rehabilitació intensiva
Cesar Marquina en la compareixença d'aquesta tarda

Cesar Marquina en la compareixença d'aquesta tarda

Cesar Marquina en la compareixença d'aquesta tarda

SFGA/CEsteve
Actualitzada 22/03/2023 a les 18:38
El consell de ministres en funcions ha aprovat avui la creació d'un nou servei de mitjana estada assistencial que cobrirà les persones que necessiten tractaments pal·liatius o de confort o rehabilitacions intensives. El ministre Portaveu en funcions, Cesar Marquina, ha indicat que es tracta de donar resposta a un servei que es pot donar a centres sociosanitaris per a pacients intermedis entre els que requereixen estar a l'hospital i en una residència.  

Marquina ha assenyalat que des de feia temps s'analitzava si es podria incloure un nou acte per atendre la necessitat entre les persones que han de rebre tractaments altament tècnics i d'altres sociosanitaris i ha estat el consell d'administració de la CASS qui ha acordat el canvi de la reglamentació d'actes professionals per crear una nova nomenclatura. El servei estarà cofinançat per la Seguretat Social amb una tarifa de 160 euros i un 90% de reemborsament, com amb les estades hospitalàries. 

El ministre en funcions ha destacat que aquest servei és per a pacients que han de rebre tractaments especialitzats però sense haver d'estar tot el dia a l'hospital i ha apuntat que haver d'estar hospitalitzat en aquests casos "és un greuge anímic" quan es tracta de patologies cròniques que requereixen pal·liatius. 

Convenció dels psicòlegs
Marquina ha comentat en la roda de premsa de consell de ministres que avui s'ha celebrat una reunió entre el ministeri de Salut i el Col·legi de Psicòlegs sobre l'entrada en la cartera de serveis. El ministre en funcions ha assegurat que "anem en el bon camí per arribar a un bon acord per a la convenció dels psicòlegs" amb la CASS, tot i que ha afirmat que no hi ha cap data per tancar el conveni. 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts