Acció es compromet a promoure un creixement més sostenible

La formació es presenta a la Massana per oferir una opció “menys conservadora”

Josep Fusté i Rebeca Roger, candidats de la llista parroquial de la Massana per Acció.ACCIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Hem presentat llista a la Massana per oferir a la gent de la parròquia una opció menys conservadora i més dinàmica, jove i propera al poble.” Amb aquesta declaració d’intencions la líder dels liberalprogressistes, Judith Pallarés, va presentar ahir al vespre en la roda de premsa prèvia a la reunió de poble la candidatura del partit a la llista parroquial de la Massana, amb Josep Fusté i Rebeca Roger al capdavant. “Ho havíem de fer per democràcia”, va afirmar Pallarés. En l’acte, que va aplegar una cinquantena de persones, també va presentar-se la llista nacional, encapçalada per Pallarés, Noëlia Souque, Agustina Grandvallet, Carles Bernardo i Abdou Taouil.

El focus de la campanya d’Acció a la Massana és posar en marxa polítiques per impulsar un creixement sostenible. És per això que la formació proposa construir una voravia ininterrompuda entre els nuclis de la Massana i Arinsal, adequar apartaments d’habitatge a preu assequible al Ribasol, destinant el mínim del 20% del total al lloguer social, augmentar la freqüència del pas de la línia de busos nacional L5, afegint una parada a Prats Sobirans i al Velvet d’Arinsal, millorar la carretera d’accés a l’estació de Pal i instal·lar passos de vianants generadors d’energia. Per assolir aquesta transformació de la parròquia, va afegir Fusté ja dalt de l’escenari de les Fontetes, “cal un canvi en les maneres de fer i d’aproximació a la política”. Un canvi, va remarcar, que només pot fer possible Acció.

En política nacional, Pallarés va destacar, entre altres coses, dos punts forts del partit. El primer, l’experiència professional de Souque a Brussel·les, la capital de la Unió Europea. Una experiència que li ha permès conèixer de ben a prop el dret comunitari i poder defensar ara la conveniència de mantenir les negociacions per assolir un acord d’associació beneficiós per als interessos del Principat. Grandvallet, d’altra banda, va recordar el compromís dels liberalprogressistes per ampliar i garantir els drets de les persones amb discapacitat i per fer un país més accessible. Acció s’ha compromès a aprovar en la propera legislatura la Llei d’accés universal i la Llei de la garantia dels drets de les persones amb discapacitat.

tracking