Josep Fusté, Candidat d'Acció + Independents

“Favorit CC? A la Massana està tot molt obert”

Josep Fusté, candidat d'Acció a la Massana.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Està d’acord a fer a la Massana l’heliport nacional?

Estic a favor de la construcció d’un heliport, però s’ha de saber com queda el projecte. Haurem de parlar quan tinguem el projecte de la Caubella al davant.

És un encert que el vial de la Massana passi per davant del de Sant Julià?

Crec que hauria d’anar en paral·lel, però per la part que ens pertoca està bé, perquè per a la gent de la Massana i Ordino és una necessitat.

Com veu l’estació d’esquí?

En els últims anys Pal Arinsal ha fet un esforç per diversificar la seva oferta. Veurem quin impacte té el canvi climàtic. Haurem de passar a ser una estació de muntanya i adaptar-nos al que vingui per seguir funcionant.

Tres accions concretes per millorar la vida dels massanencs.

La prioritat és la vorera que vagi d’Arinsal a la Massana perquè Arinsal està creixent molt. L’ampliació amb més parades del bus de l’L5, la línia d’Arinsal. I de cara al futur, que hi hagi generadors d’energia per on passen cotxes o als passos de vianants.

El favorit a la Massana és CC?

Sí que és veritat que el vot tradicional podria ser per a CC. Però la situació electoral i el moment evoluciona. Està tot molt obert.

Com definiria els dos rivals?

A Michel Moliné el vaig conèixer el dia de la presentació de les candidatures. Una persona molt agradable i amb ganes. Amb el Carles Naudi he treballat al Consell, el conec de la Massana, buscarà en el seu programa el millor per als massanencs.

Una proposta per solucionar el tema de l’habitatge?

La primera solució passa per posar fre a l’especulació i a l’excés de construcció de luxe i en general. També és clau el registre de la propietat per tenir dades reals.

Jubilació als 67 anys?

Quan es van fer els càlculs l’esperança de vida no era la d’ara. Que tothom hi hagi de passar no sé si és la solució, però estic d’acord amb l’ampliació.

Ha de ser la legislatura de la despenalització de l’avortament.

Sí, cent per cent. Si no ho és, tenim un greu problema com a país social, socioeconòmic i institucional. Seria un mal favor a la societat per part de la classe política.

Hi ha alguna línia vermella en la negociació amb la UE?

No soc de línies vermelles, però hauríem d’incidir més en les especificitats. Demanar més coses de les que s’han demanat. Estic a favor de l’acord d’associació però defensant la nostra idiosincràsia per millorar la vida dels ciutadans.

EN PERSONAL

Josep Fusté Badana

Professió: gestor empresarial

Edat: 37 anys

Experiència política prèvia: conseller del comú de la Massana. Secretari de relacions intern. d’Acció

Estat civil: solter

Fills: cap

tracking