Espot reivindica l'acord d'associació com l'únic instrument per diversificar l'economia

El candidat de DA ha defensar “ser més exigents” amb la inversió estrangera especulativa alhora que agilitzar els tràmits per als inversors

Espot en l'acte de Demòcrates d'aquest matíDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Demòcrates, Xavier Espot, ha reivindicat aquest matí la necessitat de tenir l’acord d’associació amb la Unió Europea, perquè aquest “serà l’únic instrument que ens permetrà realment diversificar l’economia”. En aquest sentit, Espot ha assegurat que “sempre que anem a buscar inversions d’alt valor afegit ens diuen que tenim un bon nivell d’educació, de seguretat ciutadana un bon servei de medicina però sempre ens acaben demanant la seguretat jurídica que ens donaria un acord amb la UE”.

Alhora, el taronja ha reconegut que després de 10 anys de la llei d’inversió estrangera cal fer una revisió per tal “de ser més exigents amb la inversió especulativa”. Així DA ha tornat a insistir en la seva proposta de gravar més les inversions estrangeres en immobles, si bé Espot ha recordat que “no es poden fer mesures maximalistes com una moratòria perquè encara depenem d’aquesta inversió”.

A més, DA ha també ha proposat avui fixar un límit de segones residències a cada parròquia així com d’inversions estrangeres en immobles per protegir el territori del país.

Desdoblar la línia 4 i 3 d'autobús

La llista de DA + Independents de Canillo posaran més recursos per desdoblar la línia 4 i la 3, en connexió amb el Pas de la Casa i Soldeu respectivament, mentre que DA + ACO aposten per un creixement "més sostenible". En aquest sentit, Berna Coma ha explicat que proposen una modificació de la llei general d'ordenació del territori.

A Encamp, la número 2 deDA+ UPS, MariaMartisella, ha exposat el "compromís ferm i decidit" perposar en valorel patrimoni de la parròquia. Així, ha garantit que ubicaran l'Arxiu Nacional a l'edifici annexal Rosaledai queseguiran impulsantel projecte per fer de Sud Ràdio un Centre d'Alt Rendiment, indiquen en nota de premsa. En la mateixa línia, la llista massanenca de CC +DAhan indicat la construcció d'un edifici que aporti serveis públics als terrenys on hi havia CasaParramoncom "un delsprincipalsprojectes del programa". Així, es contempla connectar el centre del poble fins a la zona de les escoles amb unes escales i un ascensor.

Increment progressiu de les pensions

D'altra banda,ConxitaMarsol, candidata deDA+ Liberals a la capital, es compromet a incrementar progressivament les pensions, segons apunten, "com a mínim l'IPC anual", amb l'objectiu d'"apropar-les al salari mínim". Respecte a la problemàtica de l'habitatge, la llista escaldenca ha defensat el projecte d'habitatge públic a preu assequible a l'avinguda del Pessebre.Per últim, Eva París i Sandra de la Rosa, candidates perDA+ Liberals de Sant Julià de Lòria, han anunciat que les obres d'ampliació de la Universitat d'Andorra començaran aquest any.

tracking