Guillem Casal, Candidat de Demòcrates

“Em sap greu que només hi hagi una formació política”

Guillem Casal, candidat de Demòcrates.g. s.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates té la victòria assegurada a Canillo, però que sigui l’única candidatura és democràticament positiu per als ciutadans?

Com a canillenc em sap greu que només hi hagi una formació política, però DA ha fet els deures.

En cas d’obtenir uns resultats d’abstenció molt alta se sentirien igualment legitimats?

A Andorra sempre hi ha una alta participació i a les parròquies amb menys cens electoral encara és més alta. I com que a les eleccions també es vota la circumscripció nacional, no crec que la participació es vegi afectada.

Si només pogués destacar una proposta de la campanya electoral, quina seria?

Se’m fa complicat destacar només una proposta. Abordem problemes actuals com l’habitatge i el poder adquisitiu, i també altres aspectes com el model turístic i de comerç, la cultura, la igualtat efectiva entre homes i dones...

Amb relació al model turístic, es preveu regular els apartaments que hi ha a la parròquia?

Ja vam aprovar una moratòria dels pisos turístics. Un altre dels projectes que presentem enguany és un estudi que determini quina quantitat d’apartaments turístics i de segones residències pot absorbir cada parròquia.

Treballaran per resoldre la qüestió del trànsit?

Dels deu punts del programa, dos estan lligats al trànsit. Un és continuar amb les obres de millora a la carretera general 2 a l’altura de la Trava i l’altre és fomentar el transport públic.

Esmenti una proposta per solucionar el problema de l’habitatge.

Que els comuns i Govern aportin el sòl gratuïtament a empreses privades perquè construeixin habitatges. Això sí, regulant el preu.

Ha de ser la legislatura de la despenalització de l’avortament?

Hem de començar a treballar-hi. Ara bé, s’ha de pactar amb institucions, formacions polítiques i Coprínceps. Podem trobar una solució que no impliqui la pèrdua del nostre model institucional.

Hi ha alguna línia vermella amb la Unió Europea?

Per nosaltres és important controlar els fluxos migratoris. No és el mateix que 1.000 habitants puguin anar a un mercat de 450 milions d’habitants que 450 milions d’habitants puguin venir a un país de 80.000 habitants.

Està a favor de retardar l’edat de jubilació als 67 anys?

El sistema actual de pensions ja no és sostenible i una de les solucions és retardar l’edat de jubilació. Hi afegiria, però, que ha d’anar en funció del sector laboral en què treballi cadascú.

EN PERSONA

Guillem Casal Font Professió: cap de gabinet del cap de Govern Edat: 33 anys Experiència política prèvia: últim suplent de la llista territorial de Canillo el 2015 Estat civil: en parella Fills: un

tracking