Montaner fa una crida al vot descontent

Els eixos del programa electoral d’Andorra Endavant són l’habitatge, la salut i la justícia

Elisa Muxella i Carine Montaner.Vicenç Baiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una opció de canvi. Així s’ha presentat Andorra Endavant des que es va constituir com a candidata a les eleccions del 2 d’abril i així es va presentar ahir durant l’inici de la campanya electoral. La formació va donar ahir el tret de sortida a la campanya amb la penjada de cartells a la plaça Rebés de la capital, que tenen escrit en gran el seu lema: “Vota pel coratge del canvi”. Durant l’acte, la líder, Carine Montaner, va defensar les bones intencions del seu partit, que pretén donar veu “als ciutadans fins ara no representats per la política andorrana”. “Tenim un programa que realment representa el canvi i la lluita per la transparència, per un habitatge digne i per unes pensions dignes”, va proclamar, tot afegint que ho fan “tot per convenciment i no per guanyar vots”, i que aquesta és la seva diferència.

Les prioritats del programa electoral d’Andorra Endavant, segons va presentar la cap de llista de la formació, són l’habitatge, la salut i la justícia. Aquest darrer punt centrant-se a aconseguir “que hi hagi separació de poders, però de debò”. En aquesta línia, la fins ara consellera general no adscrita va proclamar que fa tres anys que està sola al Consell, però això no ha impedit que lluiti per l’habitatge, pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), així com per proposar una llei de responsabilitat política que finalment no va obtenir suport. Quant al programa electoral, Montaner va especificar que es tracta d’un “programa precís, pensat per als ciutadans” i a partir d’avui ja es pot consultar a la pàgina web de la formació o dels codis QR que es troben a cada cartell.

Esperem més vots

Els resultats de l’enquesta política elaborada per Andorra Recerca i Innovació (AR+I) i publicada la setmana passada indiquen que Demòcrates per Andorra seria la guanyadora de les eleccions del 2 d’abril amb el 41,72% dels vots. La segona posició seria per a la coalició formada pel PS i SDP, amb un 25,41% dels vots, i Andorra Endavant se situaria com a tercera força política, amb un 13,29% dels sufragis. Montaner es va mostrar agraïda a aquelles persones que els han donat suport a l’enquesta, però va sostenir que aquesta és només “la punta de l’iceberg”. “Molta gent ens està recolzant a l’ombra i els resultats a les urnes ho demostraran”, va asseverar la líder de la formació.

Quant a la qüestió de Grifols, que gira al voltant de la implantació de la farmacèutica catalana a la parròquia d’Ordino, Montaner va assegurar que si Andorra Endavant entra al poder aturarà el projecte “per irregularitat a nivell del pacte de socis” com, segons la líder, cedir ter­reny quan no es podia fer i quan no havia passat pel Consell General. Finalment, la cap de llista d’Andorra Endavant va concloure que tenen “molt bones llistes per poder guanyar a les territorials”.

EL MEDI AMBIENT, UNA PRIORITAT PER A LA CAPITAL

Elisa Muxella, la número 1 d’Andorra Endavant de la llista territorial d’Andorra la Vella, va comparèixer també ahir durant l’inici de la campanya electoral, juntament amb la líder de la formació, Carine Montaner. En cas de sortir com a força guanyadora a la capital, va destacar que una de les prioritats a treballar és el medi ambient. “No es pot continuar amb aquesta construcció sense precedents”, va advertir Muxella, i també va esmentar un suposat empitjorament de la qualitat de l’aigua potable. La capdavantera de la llista territorial encara les eleccions del 2 d’abril amb esperances per guanyar, però va afegir que, atesa l’alta abstenció dels darrers anys, el més important “és que la gent vagi a votar”. Va coincidir amb Montaner que Andorra Endavant és una oportunitat perquè totes les persones que no se senten representades “se sentin identificades amb el nostre programa i ens votin”. “Els representants del poble representen el poble i quan ets al Consell General ets algú que treballa pel poble, no pels teus interessos”, va concloure, tot indicant que fins ara “ha estat més així”.

Carine Montaner durant la penjada de cartells.

tracking