TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Jean-Michel Armengol, CANDIDAT de PS+X'Ordino

“S'ha privilegiat la inversió estrangera especuladora”

Armengol davant els terrenys on s'ha d'ubicar el laboratori de Grifols, que rebutja.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què no s’ha d’instal·lar el centre de recerca de Grifols?

S’han ofert 36.000 metres quadrats a una empresa sense consulta, explicacions o oferta a altres laboratoris. A més, quan es firma l’acord no hi ha legislació, s’ha hagut d’adaptar a un acord que és una aberració total.

La divisió del vot anti Grifols els penalitza?

Ens pot penalitzar, però és la llei de la democràcia. Apel·lem al vot útil, si es vol frenar el projecte la gent ens ha de votar a nosaltres.

La variant de la Massana plantejada pel Govern és la solució a les cues?

La variant, sí, però s’ha canviat la primera opció, que semblava la més viable, per una altra que s’hauria de veure per què s’ha canviat, a qui afavoreix.

El ministeri de Medi Ambient al Casamanya és un revulsiu?

Rehabilitar i donar un nou ús a un edifici emblemàtic em sembla bé. Si totes les parts estan contentes, per què no tenir un ministeri a Ordino.

Arcalís i la parròquia surten guanyant amb el forfet únic?

Vist el nivell de freqüentació que hi ha aquest any, penso que sí.

Destaqui una proposta del programa.

Grifols és un cavall de batalla perquè és simptomàtic de la manera de governar sense tenir en compte el principi que els consellers són elegits pel poble. Després la construcció és un tema revelador de la política que s’ha fet, privilegiant la inversió estrangera, venent les nostres terres a estrangers que especulen a costa de la qualitat de vida dels ciutadans.

Esmenti una proposta per solucionar el problema de l’habitatge.

Hi ha molts habitatges buits, s’han de veure incentius per posar-los en lloguer o venda, i després garantir l’accés a l’habitatge a la població que no s’ho pot permetre. És un dret constitucional que s’està vulnerant.

Ha de ser la legislatura de la despenalització de l’avortament?

Tenim un gran problema amb la penalització de l’avortament, però tampoc la solució és facilitar fer-ho a França o Espanya. Les dones han de poder decidir si volen tenir un fill. És el moment.

Hi ha alguna línia vermella amb la UE?

El primer és poder accedir a totes les informacions, perquè si no coneixes una cosa evidentment tens por, i sobretot implicar tots els actors i no tenir pressa.

Està a favor de retardar l’edat de jubilació als 67 anys?

És un tema que s’ha de negociar, veure què implica, fins on cal allargar l’edat o veure les alternatives. Però 67 anys, segons quines feines és molt.

EN PERSONA

Jean-Michel Armengol Petit Professió: treballador de la comissió andorrana per a la Unesco Edat: 47 anys Experiència política prèvia: conseller comunal a Ordino Estat civil: solter Fills: no en té

tracking