Concòrdia prioritzarà en la campanya la qualitat de vida

La formació defensa “restringir les inversions estrangeres” en immobles

Cerni Escalé va penjar el primer cartell de la campanya.Vicenç Baiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els candidats número 1 i 2 de la llista nacional de Concòrdia, Cerni Escalé i Núria Segués, van penjar ahir el primer cartell de la formació a la plaça Príncep Benlloch d’Andorra la Vella. Escalé va manifestar que han elaborat un programa amb 365 propostes, “una per a cada dia de l’any, i set d’addicionals”, i va anunciar que comencen la campanya “amb molts ànims, amb molta il·lusió i amb moltes propostes”, que els ciutadans poden ja llegir des d’ahir a la tarda a la pàgina web del partit. Una campanya sota el lema Batega per Andorra que volen que sigui “neta”, “en clau d’optimisme” i amb l’objectiu de “tenir la màxima implantació possible per poder defensar després millor les nostres idees”. Moltes de les propostes de Concòrdia són referents a la millora de la qualitat de vida al país. “Durant anys hem privilegiat un model econòmic basat en el creixement sense tenir gaire en compte la qualitat de vida i la preservació de l’entorn i, per tant, aquest serà un dels eixos centrals de la campanya de Concòrdia”, va indicar Escalé.

Un altre tema que serà central en aquesta campanya electoral és l’habitatge, i en aquest àmbit Concòrdia aposta per “restringir les inversions estrangeres”. “La nostra posició és molt diferent a la de DA, que només vol fer pagar una mica més als estrangers, quan Concòrdia el que pretén és privilegiar les persones del país a accedir a un habitatge”, va asseverar Escalé. La sostenibilitat, la millora del poder adquisitiu de les persones i la recuperació de la cohesió social seran altres aspectes fonamentals per a aquesta formació durant la campanya. “Hem de créixer sabent d’on venim i des de la singularitat, i al mateix temps amb una perspectiva oberta”, va puntualitzar el líder de Concòrdia.

Escalé, a preguntes dels mitjans de comunicació, va relativitzar el valor de l’enquesta realitzada per Andorra Recerca i Innovació (ARI), que dona a aquesta opció dos consellers generals si es confirma que assoleix un 11,45% dels vots. I és que, segons va dir el líder de Concòrdia, es tracta només d’una enquesta i, a més, hi ha un 50% d’indecisos, “que vol dir que és una elecció que està oberta i, per tant, vetllarem fins a l’últim moment perquè les nostres idees tinguin un altaveu el màxim de gran al Consell General”. “Necessitem mirades diferents per trobar solucions als problemes de sempre”, va indicar Escalé va destacar la nova manera de fer política que vol representar aquest nou grup polític, nascut poc abans de la celebració d’aquestes eleccions generals. Així, en la que és la seva primera participació electoral, Concòrdia també ha presentat llista a tres parròquies, en les quals espera assolir “un bon resultat”. “Tot dependrà del debat i de la contrastació de propostes que hi hagi en els propers dies de campanya electoral”, va considerar el líder de la formació.

TORNA LA CENTRALITAT AL CONSELL GENERAL

El cap de la llista nacional de Concòrdia, Cerni Escalé, va reiterar ahir la idea que el millor per al país seria un Govern en minoria. I és que d’aquesta manera “es tornaria la centralitat política al Consell General”, que faria possible l’assoliment de més acords entre els partits polítics “i que el debat sigui real”. Per Escalé, el que s’ha vist durant els últims anys al Consell General és “un debat que era poc substancial”, ja que no es parlava gaire de les propostes de fons, sinó que “era un teatre d’idees i de persones, un escenari” perquè se sabia des del principi que tirarien endavant les propostes de la majoria.

Els membres de Concòrdia, a la penjada de Sant Julià.

tracking