transport aeri

Agències i Govern es reuneixen aquesta setmana per parlar sobre el tercer vol

Es tracta d’una trobada per resoldre els dubtes que les agències havien plantejat

Aeronau d'Air Nostrum.arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana podria ser clau per solucionar la qüestió del tercer vol de connexió entre l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell i Madrid. L’Associació d’Agències de Viatges i el Govern es reuniran demà per respondre els dubtes existents, tal com avançava Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa en funcions, al Diari. “Es tracta d’una reunió per retornar a les agències els aclariments que havien demanat fa unes setmanes”, explicava el ministre en funcions.

Cal recordar que les agències de viatges tenen un paper fonamental en el tercer vol, ja que són les que tenen la capacitat de poder comercialitzar els vols. Fa unes setmanes, el president de l’associació que les agrupa, Jaume Escoda, va asseverar que tenen interès a participar-hi, però estan a l’espera de rebre aclariments a preguntes que van plantejar al ministeri d’Economia. Per exemple, plantejaven que quan es reserva i compra un vol s’ha d’identificar el passatger i, en aquest cas, s’hauria de buscar una alternativa perquè no es tindria aquesta informació.

En aquest sentit, el ministre de Presidència en funcions contava que en la reunió tractarà d’aclarir tots aquests dubtes, inclosa la petició d’una eina específica per a la comercialització dels bitllets. “El sector privat el que demana és alguna eina que els permeti assegurar la compra de bitllets, però això és complicat”, assegura va Gallardo, tot afegint que hi ha altres alternatives, que els transmetran i que esperen “que siguin suficientment interessants perquè el sector privat sàpiga els esforços que fem per intentar facilitar aquesta connexió”.

Des de l’executiu encaren aquesta reunió amb optimisme, ja que es podria tractar del darrer pas per poder tancar el projecte. “La demanda hi és, el vol funciona, l’operador està preparat i seria una llàstima perdre l’oportunitat de llançar aquesta connexió”, afegia el ministre en funcions, que concloïa que de moment no s’han posat a treballar en noves destinacions.

L’aeroport d’Andorra-la Seu ha registrat 11.238 passatgers durant l’any passat, que representen més del doble dels 5.145 del 2021, segons les dades registrades per Aeroports de Catalunya. La pujada del volum de viatgers s’ha produït per la posada en marxa de la línia regular d’Air Nostrum que connecta amb Madrid dos cops per setmana.

tracking