Acció aspira a ser “clau de futur” al Consell

Els liberalprogressistes tenen l’objectiu d’assolir el grup propi a la cambra legislativa

Penjada de cartells.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció, la formació que lidera la ministra d’Acció Social, Joventut i Igualtat en funcions, concorre a aquestes eleccions generals amb la intenció de “donar una opció més a la ciutadania” per “arribar al Consell General per ser la clau de futur”, segons va afirmar ahir a primera hora de la tarda a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella la líder dels liberalprogressistes, Judith Pallarés, en la penjada de cartells de la campanya electoral. El partit encapçalat per la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat en funcions és ambiciós. L’objectiu d’Acció en aquests comicis és obtenir un resultat que li permeti disposar de grup propi a la cambra legislativa i, per consegüent, tenir una influència clau en les decisions que es prenguin al Consell General.

Pallarés i la resta de candidats, militants i simpatitzants d’Acció van coincidir amb els demòcrates en la penjada de cartells. Els liberalprogressistes eren notablement inferiors en nombre als primers, l’única força que presenta candidats a totes les parròquies. La presència demòcrata no intimida els de Pallarés: “El futur del país en els propers anys no serà fàcil, però nosaltres el mirem amb molt optimisme”, va afirmar la número 1 a la llista nacional d’Acció en declaracions als mitjans de comunicació. Mentrestant, a uns deu metres de distància, els demòcrates penjaven el primer cartell de la campanya i omplien la Rotonda d’aplaudiments.

Per convèncer els electors, Acció presenta un programa electoral de caràcter liberalprogressista que conjumina “la defensa de la llibertat individual” amb “la idea de la responsabilitat col·lectiva”. Pallarés va remarcar que el programa ha estat elaborat “amb molta gent que se’ns ha sumat en els darrers mesos” i que mai fins ara no havia fet política. “Hem estat capaços de reunir persones amb sensibilitats molt diverses. Cadascú hi ha aportat el seu gra de sorra”, va remarcar Pallarés.

Acció només presentarà tres candidatures en aquestes eleccions: la llista nacional, encapçalada per Pallarés i Noëlia Souque, i dues de territorials. L’una a la Massana, amb Josep Fusté i Rebeca Roger al capdavant, i l’altra a Escaldes-Engordany, on Marc Magallón és el número dos d’una llista acordada amb Demòcrates. Tot i això, Pallarés va afirmar que té molta “confiança” en aquestes opcions perquè Acció esdevingui la peça clau per a la governabilitat en la propera legislatura.

Pel que fa als temes que marcaran la campanya, Pallarés va apuntar el problema d’accés a l’habitatge, l’increment del cost de la vida i la viabilitat del sistema de pensions. “Són qüestions que han de ser afrontades d’una manera molt àmplia”, va asse­nyalar la líder d’Acció. D’aquí a 15 dies sabrem si els liberalprogressistes tenen opcions de participar en la solució a aquests problemes.

POLÍTICS "LLEPANT L'ORELLA", NO

Just abans que Pallarés atengués els mitjans de comunicació, la resta de candidats d’Acció van posar-s’hi darrere per donar-li suport. “Polítics d’estil partit espanyol llepant l’orella a la persona que fa les decles, no. És horrorós!”, va alertar-los el responsable de comunicació del partit abans que les càmeres dels periodistes comencessin a enregistrar les imatges. Aleshores els membres d’Acció van dispersar-se i Pallarés va fer les declaracions sola.

La líder d'Acció, Judith Pallarés, ahir a la plaça de la Rotonda.

tracking