Soroll, soroll, soroll!

La pista avet de Soldeu vibra amb la històrica actuació de Verdú davant d’un públic entregat.

Verdú celebra amb el públic la seva baixada.WCF 23 / O. MOLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Soroll, soroll, soroll! Aquest és el crit de guerra de l’speaker Robert Gobern a les diferents Copes del Món que s’han celebrat els últims anys a Grandvalira. I ahir hi va haver soroll, per suposat, però més del que mai s’havia pogut sentir perquè era un dia especial i històric, amb tot un país volcat amb Joan Verdú, que va respondre, i de quina manera, a l’afició. Les entrades ja portaven exhaurides fa uns quants dies, i l’ambient va ser de gala des de l’inici.

A la primera mànega, es respirava una calma tensa encara sense les graderies plenes, però un cop Verdú va completar la seva baixada, l’esclat de joia va ser dels que es van notar. Dues hores després, l’esquiador afrontava la seva segona baixada ja sense ni un seient lliure, i amb la gent vibrant des que l’esquiador estava al portilló de sortida. I ho va notar, com va admetre després, quan va explicar que “he arribat a l’entrada del mur i ja sentia la gent animant-me, ha estat molt gratificant tenir amb aquest ambient a l’arribada”. I precisament aquí va venir la gran explosió, quan va creuar la meta fent el, llavors, millor temps i la graderia va estallar en aplaudiments i soroll per a l’esquiador, que havia fet història sent el primer a classificar-se en unes finals. I és que si per ell era el primer cop, pel públic també. Perquè estava acostumat a animar i passar-ho bé amb els millors del món, però no que un dels millors del món fos un dels seus a qui han vist créixer, gaudir i patir al llarg dels últims anys, fins a posar-se entre els millors de l’esquí mundial.

Però més enllà de Verdú, les graderies de les finals han vist al llarg de tota la setmana gent de tot el món, especialment d’Espanya i França, però també de paisos com els Estats Units, Àustria, o Suïssa, per donar suport als seus corredors, a més d’un grup d’animació per ajudar a engrescar la graderia.

WADE, ESTRELLA A L'ABARSET

Més enllà de la jornada històrica a les pistes, el dia es va completar amb el cap de cartell a l’après-ski amb l’actuació del DJ sevillà Wade a l’Abarset. A l’espera del tancament d’avui amb DJ Nano, l’edifici del Tarter ha acollit al llarg de la setmana les millors actuacions musicals.

Animació a la graderia.

tracking