x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
sanitat

La CASS recorda l'ampliació dels casos d'assegurat indirecte

El canvi es va incloure a la Llei del pressupost per al 2023
L'edifici administratiu de la CASS.

L'edifici administratiu de la CASS.

L'edifici administratiu de la CASS.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/03/2023 a les 11:58
La CASS va recordar ahir que la disposició transitòria de la Llei del pressupost per al 2023 ja fa que els joves fins a 24 anys quedin assegurats com a persona indirecta. “La condició de persona assegurada indirecta com a fill/a de la persona assegurada directa o del seu cònjuge assegurat indirecte (entre d’altres) finalitza el dia en què la persona compleix 25 anys”, va recordar ahir l’ens públic, que va apuntar que “des del 17 de febrer del 2023 ja no es requereix cursar estudis en un establiment d’ensenyança reconegut o estar inscrits al servei d’Ocupació d’Andorra”.

Així, en el cas de ser el fill o filla de l’assegurat fins als 24 anys inclosos, els requisits per ser considerada persona assegurada indirecta es redueixen a l’obligatorietat d’emplenar el formulari en qüestió de la CASS, lliurar el certificat de naixement o el llibre de família, tenir el permís d’immigració en regla, en els casos necessaris, i presentar el passaport o el document d’identitat. A més, la CASS recorda que en el cas que el fill o la filla sigui únic de la parella beneficiària, també s’haurà de presentar el certificat de matrimoni i el de convivència del comú.

Per últim, en el cas de separació, divorci o extinció de la unió estable de parella, la CASS també detalla que els fills poden ser assegurats indirectes i trobar-se a càrrec, simultàniament, d’ambdós progenitors.
Etiquetes
  • #6 politicament incorrecte
    (19/03/23 14:08)

    la meva mare tenia raó: país tercermundista

    Respondre
  • #5 Jep
    (19/03/23 10:51)

    Bé, tampoc no cal posar el crit al cel. La despesa sanitària que fa un jove dels 18 als 25 anys és mínima. Els problemes venen a partir dels 45-50 anys i més enllà. Els joves, un cop comencen a treballar i cotitzar ja van aportant a la caixa. 

    Respondre
  • #4 Joan
    (18/03/23 17:03)

    Un altre error. S'ha d'evitar com sigui, hipoteques que haurem de pagar entre tots inclient els nostres fills.

    Respondre
  • #3 Gregg
    (18/03/23 10:05)

    Els hi farà falta als pobres joves amb el negre futur laboral que els hi espera a Andorra... Pagitas i subvencions per la vida d'esclaus que tindran la majoria que no són els nens de papa dels xuclamamelles govern sa & Co trademark

    Respondre
  • #2 Pere
    (18/03/23 09:06)

    Mala notícia, a pencar i deixar de viure del bote, que la caixa està buida, després caus malalt i no et paguen ni el transport sociosanitari.

    Respondre
  • #1 Fashion slave
    (18/03/23 07:01)

    A la recerca del vot jove i dels pares d'aquests joves, això si, les pensions per sota del salari mínim, els jubilats els donen igual.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts