firma d'un conveni

El Govern s'involucra en els pisos socials d'Escaldes

Un acord de col·laboració permetrà la construcció de l’edifici d’habitatges de lloguer a preu assequible a l’avinguda del Pessebre

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, i la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, amb el conveni firmat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i el comú d’Escaldes-Engordany tiraran endavant conjuntament l’edifici d’habitatges de lloguer a preu assequible que es preveu fer a l’avinguda del Pessebre. Així ho van anunciar ahir el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, i la cònsol major, Rosa Gili, poc després de signar el conveni que farà possible aquesta iniciativa. Totes dues autoritats van expressar la seva satisfacció per aquesta col·laboració entre dues administracions encapçalades per forces polítiques de signe diferent. En aquest sentit, Espot va manifestar que “avui donem un missatge d’esperança perquè es demostra que amb independència del color polític som capaços de superar les diferències per donar satisfacció als reptes compartits que tenim”. Per la seva banda, Gili va indicar que “estem contents de firmar aquest conveni i seure al costat del cap de Govern”, i va avançar que les obres es poden posar en marxa aviat tenint en compte que dilluns la corporació aprovarà l’adjudicació de l’excavació de terres a la parcel·la on es construirà l’edifici.

L’edifici, que s’aixecarà en una parcel·la de 791,78 metres quadrats ubicada al número 60 de l’avinguda del Pessebre, tindrà 36 pisos i suposarà una inversió total de prop de vuit milions d’euros, i també està previst que hi hagi, a més dels habitatges, un aparcament i una plaça pública. El projecte constructiu elaborat pel comú, que serà seguit ara per l’executiu amb la licitació i l’adjudicació, preveu en concret quatre habitatges d’una habitació, 25 de dues habitacions, cinc de tres habitacions i tres d’ús compartit amb capacitat per a nou persones. El conveni firmat entre les parts determina que el Govern es farà càrrec, directament o a través del fons d’habitatge, de la construcció de l’edifici i posteriorment l’Institut Nacional de l’Habitatge s’encarregarà de la seva gestió. Per la seva banda, el comú es farà càrrec del cost de l’excavació del terreny i de la construcció de l’aparcament i la planta baixa, espais que la corporació destinarà a activitats d’interès públic i social. D’aquesta manera, el comú cedeix al Govern el terreny de manera gratuïta durant 35 anys i quan acabi aquest termini els habitatges es retornaran a la corporació. En principi les places de l’aparcament es reservaran prioritàriament als futurs llogaters dels pisos i les places que quedin disponibles es destinaran a tercers interessats. D’altra banda, una comissió de seguiment, de la qual formaran part dos representants del Govern i dos del comú, resoldrà les sol·licituds de les persones que vulguin accedir als habitatges.

La cònsol major escaldenca va recordar que aquest és un vell projecte que des de fa temps ha impulsat l’actual majoria, que inicialment també havia estudiat la possibilitat de disposar d’aquest edifici de pisos a preu assequible a través d’una concessió o d’una inversió pròpia de les arques comunals. Finalment, però, s’ha cregut que la millor opció era un acord amb el Govern, de manera que no es veuen afectades les finances comunals. La intenció, segons Gili, es disposar de pisos “amb idea de comunitat”, i en aquest sentit hi haurà, per exemple, una bugaderia i locals. Els destinataris dels pisos seran sobretot gent gran i joves que tinguin dificultats per disposar d’un habitatge, i també famílies especialment vulnerables. Espot, per la seva banda, va admetre que el projecte pot ser objecte de rescissió perquè depèn del proper Govern, “però es fa difícil que es pugui considerar que no es un projecte necessari”.

ESPOT OBRE LA PORTA A MÉS PROJECTES

La construcció de pisos de lloguer assequible és una de les línies del Govern per fer front a la manca d’habitatges. El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, va indicar que després del projecte anunciat ahir “en vindran altres” en cas de victòria les properes eleccions. Espot es va mostrar partidari, però, “d’activar el màxim de palanques” davant “de la problemàtica més greu” que perceben avui els ciutadans. Així, també s’aposta per donar facilitats al sector privat per a la construcció d’habitatges.

tracking