inauguració

Inauguració de l'exposició sobre refugiats a Cal Pal

Cal Pal difon l’ajuda als que fugien de les guerres als països veïns

L'exposició es va inaugurar ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cal Pal va inaugurar ahir l’exposició Refugiats, Andorra país d’acollida. La mostra, que es pot veure a l’espai sociocultural de la Cortinada, recull cartells que mostren creacions artístiques, fotografies de cases i hotels on es va fer l’acollida de la població que arribava al Principat, panells per explicar la tasca dels guies de muntanya que ajudaven els refugiats i objectes dels refugiats, entre d’altres.

La mostra va ser inaugurada pel promotor de l’exposició i representant de Cal Pal, Carles Enseñat, el comissari de l’exposició, Xavier Llovera, la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, i la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy. L’exposició vol retre homenatge a tots els refugiats que han passat per Andorra al llarg de la història i plantejar una reflexió d’actualitat recordant que, segons l’Acnur, hi ha més de 103 milions de persones que han fugit de casa seva a causa de conflictes. En el fulletó que detalla el contingut de l’exposició es recorda que no ha estat mai escenari d’un conflicte bèl·lic, “però sí que ha viscut l’impacte del dels seus veïns i s’ha convertit en lloc de refugi i de salvació de moltes persones”.

Un exemple: durant la guerra civil espanyola Andorra tenia 5.000 habitants i per les munta­nyes van passar unes 17.000 persones entre el 1936 i el 1939. Després es va repetir l’èxode amb la Guerra Mundial.

Una visitant fotografia un plafó explicatiu, ahir.

tracking