finances

Els bancs no preveuen que els afecti la crisi de Credit Suisse

Andorran Banking explica que s’havia reduït l’exposició a l’entitat

La directora d'Andorran Banking, Esther Puigcercós.arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bancs andorrans, integrats a Andorran Banking, estan seguint amb detall l’evolució de la crisi que afronta Credit Suisse i no preveuen cap impacte en la seva gestió, segons un comunicat fet públic ahir. Així, les tres entitats compten amb una gestió d’actius conservadora alhora que diversifiquen els seus riscos per evitar veure’s afectades en situacions com aquesta.

La crisi de Credit Suisse no s’ha donat de manera inesperada, segons afirma Andorran Banking, i davant de possibles riscos les entitats bancàries andorranes en el darrer any i mig ja han reduït la seva exposició amb aquesta entitat fins a valors insignificants. És per això que no es preveu cap afectació. Aquestes accions són similars a les que han pres gran part dels bancs europeus.

Tot i això, tant les entitats bancàries andorranes com l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) estan monitorant l’evolució de Credit Suisse. La banca andorrana té bones ràtios de solvència i liquiditat per sobre de la mitjana de bancs europeus, fet que suposa que estan ben capitalitzades i compten amb un excés de liquiditat important. Igual que la resta de banca europea, l’andorrana compleix amb escreix amb la darrera normativa europea en matèria de requeriments de capital i liquiditat. En aquesta mateixa línia, el Govern també va expressar que no sembla que hi pugui haver cap efecte contagi.

tracking