TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. Mobilitat recomana el pas pel centre de la vila

vuit propostes entre el 2 i l'11 de juny

El festival ClàssicAND neix amb un pressupost de 900.000 euros

La iniciativa vol que Andorra es faci un lloc a l’escenari internacional cultural

L'acte de presentació del festival, ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sota la batuta artística de Joan Anton Rechi –que es va declarar “feliç” de tornar a treballar al país– i amb un pressupost de 900.000 euros, el mes de juny vinent s’estrena el festival Clàssic­AND. Un certamen que neix amb la voluntat de posicionar Andor­ra també en l’escenari internacional de propostes relacionades amb la música i les arts escèniques. És la fita que busquen tots els actors implicats, els ministeris de Cultura i Turisme, Andorra Turisme, els comuns de la capital i Ordino, i Crèdit Andorra i MoraBanc com a patrocinadors. Seran vuit espectacles que es podran veure en diferents espais del país, dos dels quals seran gratuïts. Serà el toc popular d’un festival que també cerca atreure “altres tipus de turistes”, segons va remarcar el ministre en funcions Jordi Torres.

El cartell inclou les actuacions de l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, el 2 de juny a la plaça del Consell General; el concert i representació Viure/Morir –amb l’actriu Rossy de Palma– el 3 de juny a l’Auditori Nacional; un recital del tenor titular de l’òpera de Kíiv Valentin Dityuk el 8 de juny als jardins de Radio Andorra –“un acte per la pau”, va remarcar Rechi, perquè l’acompanyara la pianista russa Maria Nikitin–, i una actuació de la destacada mezzosoprano Anita Rachvelishvili el 9 de juny a l’Auditori Nacional. A més, el 10 de juny també s’oferirà l’espectacle de la Vertigo Dance Company al Centre de Congressos de la capital i l’11 de juny el festival clourà amb un concert de Benny Benack III i Ulisses Quartet, centrat en l’obra The Juliet Letter, d’Elvis Costello, a la plaça del Consell.

Les entrades es podran adquirir per un import entre els 30 i 80 euros al web classicand.com i a l’oficina de Turisme d’Andorra la Vella. El programa també inclou dos esdeveniments gratuïts: una projecció amb orquestra simfònica en directe de Jurassic Park –el 4 de juny al Parc Central–, i una proposta a càrrec de Yoann Bourgeois Dance Company, que es farà el 10 de juny a la plaça The Cloud en diferents moments del dia. També es comercialitzaran abonaments i hi haurà paquets turístics.

Ordino i Crèdit Andorrà han estat socis a l’Ordino Clàssic i Andorra la Vella i MoraBanc a la Temporada de música i dansa. Els dos cònsols, Josep Àngel Mortés i David Astrié, no van donar per enterrats els dos certàmens. Ordino mantindrà almenys el concert de Cap d’Any i també té prevista alguna proposta més per a aquest any.

EL FESTIVAL

2 DE JUNY

Stabat Mater de Pergolesi, ONCA

Plaça del Consell General.

3 DE JUNY

‘Viure/Morir’

Amb l’actriu Rossy de Palma, A l’Auditori Nacional.

4 DE JUNY

Projecció de ‘Jurassic park’

Al Parc Central.

8 DE JUNY

Valentin Dityuk

Recital a Radio Andorra.

9 DE JUNY

Anita Rachvelishvili

Recital a l’Auditori Nacional.

10 DE JUNY

Yoann Bourgeois Dance Company

Espectacle a la cruïlla de Meritxell i Riberaygua.

10 DE JUNY

Vertigo Company

Centre de Congressos.

11 DE JUNY

Benny Benack III i Ulisses quartet

Plaça del Consell.

tracking