Espot reivindica l'experiència de DA

El líder ‘taronja’ defensa que DA és l’únic partit que pot guanyar a les set parròquies

Espot reivindica l'experiència de DAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Nosaltres no farem una campa­nya en contra de ningú”, va assegurar ahir el cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, que va defensar que DA és l’únic partit preparat per governar, una tasca que “és molt seriosa i que requereix molta exigència”. Un discurs d’obertura que va servir per recordar als rivals polítics que la gestió de l’Estat demana experiència i rigor “per fer front al previst, l’imprevist i l’imprevisible”, va remarcar Espot, que va assegurar que els darrers quatre anys “he estat un malson per als ministres perquè el que teníem entre mans era molt seriós”.

De fet, durant bona part de l’acte, que es va celebrar al Complex esportiu d’Encamp, els diferents candidats territorials van anar posant en relleu aquesta barreja d’experiència i de “saba nova”, com va afirmar el candidat encampadà, Jordi Torres, que el partit taronja vol que el defineixi. “Només cal mirar la número dos de la llista nacional”, va recordar Espot per posar èmfasi en la renovació, al mateix temps que va reivindicar l’experiència que “donen els 12 anys d’acció de Govern”. “Governar un país és una cosa molt seriosa i tenim reptes importantíssims la propera legislatura”, va destacar Espot, que no es va estar de disparar contra formacions com Concòrdia o la coalició PS-SDP. Dels primers va destacar la inexperiència, mentre que als segons els va recriminar “els pactes antinatura” que han fet. “Que el senyor López i el senyor Bartumeu em diguin que són el canvi, què volen que li digui”, va etzibar el líder taronja, que va ser l’encarregat d’anar presentant els candidats territorials –dels quals no va parar de rebre elogis– perquè els demòcrates van voler posar en relleu que “som l’únic partit que pot guanyar a les set parròquies”. “Som els únics que defensarem les preocupacions dels canillencs”, va remarcar el candidat de Canillo, Guillem Casal, que va asseverar que “és una candidatura renovada que compta amb l’experiència i transversalitat necessària”. “Andorra la Vella és una parròquia electoralment difícil; tenim ganes de lluitar i pensem que hi ha partit”, va afirmar la candidata de la capital, Conxita Marsol. La seva homologa a Sant Julià de Lòria, Helena Mas, també va apuntar que “tinc molta confiança en aquest projecte, penso que tenim les idees perquè Sant Julià afronti els reptes de futur”.

CONFIANÇA

“Quan defensem la despenalització de l’avortament ho fem amb la confiança que mantindrem el Coprincipat”, va asseverar el candidat a la reelecció, que també va deixar clar que “quan negociem un acord d’associació amb la Unió Europea ho fem amb el convenciment que Andorra mantindrà les seves especificitats”.

Xavier Espot durant l'acte de DA ahir a Encamp.

tracking