Salut

Andorra i França signen un acord de cooperació transfronterera

El text s’ha treballat en el marc del Diàleg Transfronterer Andorra-Occitània

Conveni Salut FrançaGoven

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha informat avui de la signatura d'un acord marc sobre la cooperació sanitària transfronterera entre el ministre de Salut en funcions, Albert Font i el seu homòleg francès, el ministre de Salut i Prevenció François Braun. Aquesta signatura s'ha realitzat a París i dona continuïtat a les relacions existents entre ambdós països, el text s’ha treballat en el marc del Diàleg Transfronterer Andorra-Occitània, que es reuneix anualment per potenciar la col·laboració entre ambdósterritoris i que, en les darreres edicions, ha tingut un grup de treball específic desalut.

L’acord marc fa referència a les conseqüències de la crisi pandèmica, que vaevidenciar encara més la necessitat de dialogar sobre pràctiques i mètodesorganitzatius, refermar la solidaritat en cas de crisi sanitària major entre les regionsfrontereres dels dos països i establir les bases d’una cooperació més estreta per millorar l’accés a l’atenció sanitària i garantir-ne la continuïtat a les poblacionsproperes. El text també recull la voluntat d’intercanviar informació en matèriad’avaluació i gestió de riscos sanitaris.

Pel que fa a l’àmbit d’aplicació de l’acord, s’hi inclou tot el territori del Principat d’Andorra i la regió d’Occitània de la República Francesa, i estipula que és aplicable a tota persona assegurada en un règim francès o andorrà que resideixi d’una manera estable o es trobi temporalment en una d’aquestes zones frontereres.

tracking