x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Esquí Alpí

2.000 persones acudeixen a l'espectacle inaugural de les Finals de la Copa del Món

La cura pel medi ambient i la connexió amb el territori han sigut els valors que s'han volgut transmetre
Espectacle de la inauguració de les Finals de la Copa del Món

Espectacle de la inauguració de les Finals de la Copa del Món

Espectacle de la inauguració de les Finals de la Copa del Món

Grandvalira
Actualitzada 13/03/2023 a les 22:38
L'espectacle inaugural de les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí Andorra 2023 ha acollit aquesta nit prop de 2.000 persones, l'acte ha tingut lloc a la plataforma de Soldeu, al peu de la pista Avet i  s'ha retransmès en directe per Andorra Televisió i el canal Youtube de Grandvalira.

Els espectadors s'han pogut endinsar en un viatge que partia de llegendes andorranes i pretenia transmetre alguns dels valors de Grandvalira: la cura pel medi ambient, la connexió amb el territori, l'esportivitat, la cooperació i l'autosuperació. El director artístic de l'espectacle, Jordi Puig (PROmotor), ha ressaltat l'espectacularitat i la complexitat tècnica de l'esdeveniment, en tractar-se d’un videomapatge sobre una pista d’esquí que Grandvalira va incorporar en el programa per primera vegada a les Finals del 2019.

Enguany, i vist l’èxit de fa quatre anys, s’ha fet un pas més incorporant un fil conductor innovador dissenyat per Toni Lleonart, col·laborador de companyies com La Cubana o Els Comediants. Lleonart ha indicat que l'objectiu era “passar un missatge senzill i entretingut de respecte per a la natura, amb una visió feminista i amb una picada d'ullet a la història d'Andorra”. I és que durant l'espectacle han fet acte de presència personatges fantàstics molt populars a Andorra com la Dama Blanca o els Menairons.

La part esportiva també ha tingut el seu moment en la projecció, amb la presentació de les diferents disciplines d'esquí alpí i dels esquiadors Top 5 de cadascuna d'elles. La cerimònia, que ha començat amb els parlaments del vicepresident de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i membre del Consell de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), Patrick Toussaint, del cònsol major de Canillo, Francesc Camp, i del cap de Govern en funcions, Xavier Espot, ha culminat amb un espectacle que combinava videomapatge, llum, so i pirotècnia.
  • #18 Beth
    (14/03/23 17:09)

    Quina Decepció, s'han lluit. Espectacle infantil amb teletubbis fent-se passar per Minairons. No ha estat gens emotiu

    Respondre
  • #17 Toti
    (14/03/23 13:36)

    Tot això per mi està molt bé,el problema és un altre i molt greu que els residents tinguem que marxar fora per cuidar la nostra salut dropos de polítics.

    Respondre
  • #16 Manel
    (14/03/23 12:20)

    Lo que es alarmant de veritat, es la gran quantitat d'amargats (amargados) que tenim a Andorra.

    Respondre
  • #15 Si a l'esquí, no a la malmesa del medi!!!
    (14/03/23 09:58)

    Em sembla magnífic queAndorra aculli les copes del món d'esquí. Dit això, em sembla una autèntica barbaritat aquest muntatge peu de pistes, que es un atemptat contra el mediambient !!!
    No teniu senderi!!!
    Avui dia només conten les paraules i gestos buits de contingut!!!

    Respondre
  • #14 Lluc
    (14/03/23 09:35)

    Andreu va dir..
    Pena? A alguns us molesten les lleis, us agradaria fer el que us dona la gana, doncs no, quan algú se la salta es diu i de pais mediocre i mesquí és criticar a qui ho fa, sobretot quan la cosa està tan clara.

    Respondre
  • #13 Jo també hi era
    (14/03/23 09:33)

    Andreu va dir..
    Andreu ;
    Obre els ulls !!
    Tenim un país amb més forats que un formatge gruyère, miris on miris només veus grues, tallen arbres del bosc abans de presentar els projectes de construcció al Comú! Tot ho fan a la seva manera.
    Ahir en donen una llicó de moral a nivel de criatures de parvularia que hem de cuidar la montanya !! Quina ironia !! 
    Au va ….

    A sobre , m'agradaria saber quin “pastisal” ha pagat la organització als quin han muntat l'espectacle!!

    Respondre
  • #12 Bla, bla, bla…
    (14/03/23 09:32)

    Molt parlar de la protecció de la muntanya i tenim el país trinxat per tot arreu. Espectacle molt pessat, amb molt diàleg i poc original. No m'ha agradat gens! Millor el de 2019. 

    Respondre
  • #11 Laura
    (14/03/23 09:26)

    Lluc va dir..
    Increíble! Pero real! Después de 30 minutos contando la anécdota del cuidado de la montaña....saltan a 15 minutos de boooooommmm jajajajaja patético!

    Respondre
  • #10 Ana
    (14/03/23 08:45)

    Però qui va triar aquest espectacle? Quin mal gust! Per moments semblava un espectacle infantil. I la falta de coherència que no falti: el discurs mediambiental per quedar bé i després els focs artificials. Un bon reflex del que és aquest país ara mateix.

    Respondre
  • #9 Andreu
    (14/03/23 08:34)

    Llegint tots els comentaris, feu pena ! No pareu de criticar-ho tot ! Quant a aquest diari, podríeu pujar un pel el nivell que també feu pena ! Quan tindrem una premsa de qualitat ? 

    Respondre
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts