x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Padreny i Sánchez abandonen el PS

Els exconsellers ja s’havien distanciat de la formació i ahir van oficialitzar la sortida
Padreny i Sánchez amb la síndica general l'últim dia de legislatura.

Padreny i Sánchez amb la síndica general l'últim dia de legislatura.

Padreny i Sánchez amb la síndica general l'últim dia de legislatura.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/03/2023 a les 12:05
Roger Padreny i Carles Sánchez han decidit abandonar el PS. Els dos ja exmilitants del partit van fer saber ahir als socialdemòcrates que deixen la formació després que durant la darrera legislatura ja s’haguessin distanciat dels posicionaments del grup liderat per Pere López. Sánchez va fer arribar una nota als excompanys de partit informant de la decisió, mentre que Padreny ho hauria fet a través del grup de WhatsApp de la formació, unes formes que no van agradar a alguns dels socialdemòcrates.

Padreny va entrar al Consell General de la mà del PS les eleccions generals passades escollit en cinquena posició de la llista nacional. Sánchez es va presentar com a primer suplent a la llista territorial d’Escaldes i va entrar al Consell General uns mesos més tard en substitució de Rosa Gili quan ella va guanyar les eleccions comunals. Tots dos provenien del sector més jove del partit i especialment amb Padreny es van dipositar moltes esperances i se’l veia com un possible líder de la formació a llarg termini. Al llarg de la legislatura, però, tots dos es van anar allunyant d’algunes decisions del partit que compartien públicament que no hi estaven d’acord. L’allunyament, visible especialment l’últim tram de la legislatura, ha acabat provocant que cap dels dos hagi comptat amb la confiança de la formació per ocupar un espai a les llistes d’aquestes eleccions.

Des del PS es va evitar entrar a valorar els motius de la marxa dels dos exconsellers. El líder de la formació i candidat a cap de Govern, Pere López, únicament va apuntar que “la presa de decisions dins del partit sempre s’ha fet de manera democràtica, a través de primàries per escollir el cap de llista i del comitè pertinent per a la confecció de les llistes”. En la mateixa línia, va remarcar que “totes les decisions s’han pres per votació en els nostres congressos i de manera democràtica”. “A partir d’aquí, simplement respectar el que cada un decideixi”, va afirmar, tot afegint que “les persones són importants, però igual que hi ha hagut aquestes baixes també hi ha hagut altes i l’important no és això, sinó el projecte polític que ara presentem”.
Veure’n més
62
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts