Diari TV

Pintat aconsella votar pel partit que no amagui informació sobre la Unió Europea

El líder de terceravia explica que no donaran cap consigna de vot, però demana tenir en compte les formacions que diguin quan i com faran el referèndum

El líder de terceravia, Josep Pintat, als estudis de Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de terceravia, Josep Pintat, té clar que els electors “tenen molt criteri” i, en funció de l’evolució de la campanya, “votaran pel sentit del canvi o si volen més del mateix”. Per això, malgrat que terceravia no serà present en aquestes eleccions, des del partit “no donarem cap consigna de vot”. “Els vots que fins ara eren per terceravia aniran on vulguin els electors”, va deixar clar al programa Parlem-ne, de Diari TV. Pintat, però, sí que va aconsellar tenir en compte l’acord d’associació amb la Unió Europea a l’hora d’anar a votar. “Aconsello tothom que s’informi sobre un tema com l’acord d’associació i demani a cada formació com es farà i quin serà el mecanisme per al referèndum”, va apuntar, tot detallant que al seu parer la ciutadania s’hauria de consultar abans que el Govern signi qualsevol document que el comprometi.

Des del seu punt de vista, “un acord d’aquestes característiques és molt intangible i impalpable”, i per això “la ciutadania no pot tenir només un document jurídic de difícil interpretació” com a informació abans d’anar a votar. En aquesta línia, Pintat va insistir que s’haurien de fer estudis d’impacte per conèixer el cost-benefici que tindrà l’acord d’associació i que així, amb aquesta informació, la població decideixi. “No dic això per influir en el vot, però serà difícil que puguem donar suport a les formacions que no portin això al seu programa”, va considerar el polític lauredià.

Sobre a qui pot o no beneficiar que terceravia finalment no sigui present a les eleccions del 2-A, Pintat no es va voler mullar. “Tot­hom ara va amunt i avall mirant a qui beneficia que no hi siguem, però els electors tenen molt criteri”, va deixar clar, tot afegint que “ara es fan unes agrupacions fictícies als despatxos i això no va així, els electors són amos dels seus vots”. Sense voler fer prediccions sobre els resultats dels comicis, el polític sí que va augurar que possiblement no hi haurà una majoria clara.

En tot cas, Pintat va defensar la decisió de no presentar-se per “coherència” i de no pactar ni amb DA ni amb Liberals malgrat que diferents membres del partit ho defensaven. “Hi havia partidaris de pactar amb Liberals i d’altres amb Demòcrates i després hi havia la nostra posició, que era de no pactar, de fer propostes i amb els resultat i entorn de les propostes configurar pactes”, va exposar. Des del seu punt de vista, “fer pactes abans per repartir cadires és molt desagradable i no té sentit de ser”. “Sense els resultats un no se sent legitimat per fer aquests moviments”, va opinar. A més, el polític lauredià va recordar que durant la pandèmia “vam remar junts” amb Govern, però “les posicions de gestió durant la legislatura no les hem compartit” i per tant no hauria tingut sentit una aliança amb DA o L’A, als quals també va retreure que en el seu dia anessin juntament amb el PS a les llistes i després entressin al Govern. “Crec que això era el que els electors no volien i nosaltres no anirem a fer aquest joc”, va sentenciar amb referència al moviment de Liberals, i va concloure que “és difícil una aproximació perquè hi ha hagut formes de fer que ens han portat per camins diferents”.

EL POLÍTIC LAUREDIÀ ADMET QUE VAN FALTAR EFECTIUS PER CONFECCIONAR LES LLISTES

El polític de terceravia Josep Pintat va admetre ahir que la manca d’efectius del partit va ser una de les dificultats a l’hora de confeccionar les llistes electorals per al 2-A, i “per anar a fer qualsevol cosa és millor no fer-ho”, va considerar. “Faltava més implicació de la gent i confeccionar unes bones llistes”, va admetre. Pintat també va apuntar que “jo no tenia cap inconvenient a fer un pas al costat”, però ningú va prendre el seu relleu al capdavant del partit. “Voler centrar un grup polític només en la imatge d’una persona és un error”, va considerar. Se li va oferir a Josep Majoral, “però ell va voler seguir amb la seva tasca al comú i això l’honora”, va valorar Pintat. El polític va refermar que “pot sobtar la decisió, però jo estic content d’haver-la pres” perquè per “anar només a buscar una cadira no és oportú presentar-se”. Tampoc tenia sentit, al parer de Pintat, fer només llista a Sant Julià perquè, en cas de guanyar els dos consellers, tampoc tindrien grup parlamentari propi. En tot cas, Pintat va augurar que la no presència de terceravia a les generals no tindrà repercussió a les comunals.

tracking