Liberals demana no tancar acords amb la UE mentre el Govern estigui en funcions

Cabanes afirma que s’ha de seguir parlant amb Brussel·les però sense prendre cap decisió mentre no hi hagi un nou Govern

Josep Maria Cabanes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El candidat liberal a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, va manifestar ahir que mentre el Govern estigui en funcions s’ha de seguir parlant amb Brussel·les sobre l’acord d’associació però va considerar que no s’ha de prendre cap decisió en ferm. “Per molt que hi hagi eleccions, la vida política continua i Europa no entendria que les converses quedessin en stand-by i que els interlocutors desapareguessin”, va opinar. Amb tot, va afegir que “altra cosa és que les converses durant aquest temps es relenteixin perquè s’ha de continuar parlant però sense prendre cap decisió”. Haurà de ser, a parer de Cabanes, el proper Govern que surti del resultat de les urnes del 2 d’abril qui ratifiqui o no el que fins ara s’ha estat negociant.

En tot cas, va recordar el candidat liberal, “el procés acabarà amb un referèndum perquè és el poble qui té la sobirania i ha de decidir si vol o no aquest acord”. En aquest sentit, va considerar que les negociacions dels temes més polítics són els més delicats perquè és on es pot perdre sobirania i, per això, requereixen esperar la formació del nou Govern. “Són temes que s’han d’assegurar bé perquè si no podrien crear un daltabaix”, va assegurar Cabanes, que també va fer referència al fet de comunicar correctament sobre l’acord per tal que la població no el rebutgi quan es dugui a terme el referèndum. “No és un tema d’aturar en sec les negociacions però sí d’assegurar bé el que es parla”, va remarcar.

Cabanes va fer aquestes declaracions després que el PS i SDP enviessin un comunicat conjunt demanant al Govern que aturés les negociacions amb la Unió Europea mentre estiguessin en funcions, entenent que el seu mandat va acabar quan es va dissoldre el Consell General. Una petició que el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, va titllar “d’electoralista” i va criticar tant pel to com per les formes. Segons va detallar el líder demòcrata, el Govern està ara treballant amb Europa aspectes tècnics, en cap cas polítics, i encara que s’arribin a acords tot es deixa en reserva per tal que siguin els escollits el proper 2 d’abril el que després ratifiquin o no el que s’ha negociat.

tracking