El batlle té les mans lliures per decidir sobre el desnonament de la parella d'avis

El Superior ha admès a tràmit el recurs del lletrat dels padrins sense efectes suspensius

Isabel Ruiz al seu pis.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala civil del Tribunal Superior de Justícia ha admès a tràmit el recurs d’apel·lació de l’advocat Emili Campos, qui representa la parella de germans Isabel i Antonio Ruiz, de 73 i 72 anys, que viuen al carrer Callaueta d’Andorra la Vella en un petit pis amb l’amenaça de desnonament per part de la justícia. El recurs d’apel·lació, que es va presentar per recomanació del Tribunal Constitucional quan en va refusar un d’empara contra el desnonament, s’ha admès pel Superior sense efectes suspensius, cosa que implica que aquest tribunal en valorarà el fons en una futura resolució judicial i deixa les mans lliures al batlle per adoptar una decisió sobre el desallotjament, que ara mateix està aturat.

L’advocat de la parella de germans va advertir ahir que hi pot haver un problema important si el batlle, sense esperar la resolució judicial del Tribunal Superior, els fa fora del pis i després els magistrats estimen el recurs i indiquen que la decisió del jutge no és correcta. El lletrat també va assenyalar que independentment del que digui el tribunal o del que faci el batlle, si la decisió del Superior no és conforme a dret, tornarà a plantejar davant del Constitucional un recurs d’empara amb efectes suspensius.

El desnonament d’Isabel Ruiz, que fa més de 40 anys que viu al pis del carrer Callaueta, s’hauria hagut de dur a terme el desembre passat, però el dia abans de fer-se el Tribunal Constitucional en va dictar la suspensió. La causa del desnonament no apunta, en teoria, a cap impagament. La situació ha arribat a aquest punt perquè, segons va detallar en el seu dia el defensor legal de la família, un net de 30 anys de la dona va dur a terme actes incívics a l’escala del bloc de pisos en algunes ocasions, i per això els veïns i el propietari els volen fer fora. Els ancians i el seu advocat defensen, però, que aquest familiar no conviu amb ells.

Per la seva banda, l’advocat del propietari de l’immoble explicava el dia abans de la data assignada pel desnonament que el seu client fa tres anys que va decidir no allargar més el contracte de lloguer, i un dels motius va ser la suposada actitud d’aquest tercer familiar, que en diverses ocasions ha fet malbé les zones comunes de l’edifici.

tracking