Part del nucli dur de terceravia se'n va a L'A

Membres del partit eren partidaris de pactar amb Cabanes i d’altres, de fer-ho amb Espot

Josep Pintat al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La falta de concreció de Josep Pintat sobre si es tornaria a presentar com a cap de llista de terceravia o no i la convicció de no voler fer pactes preelectorals van acabar portant el partit a no presentar-se a les eleccions generals. Però aquesta no és l’única conseqüència de la no presència del partit de Pintat al proper 2-A. Part del nucli dur de la formació amb origen a Sant Julià s’ha desvinculat del partit i ha ofert el seu suport, més o menys directe, a Liberals.

Entre els divergents hi havia Ricard Fiter, Albert i Clara Pintat o Joan Albert Farré, però no eren els únics que opinaven que la millor opció era pactar. Tampoc la posició era unànime sobre amb qui calia unir-se. Mentre uns defensaven que era millor fer-ho amb Josep Maria Cabanes, altres consideraven que donar suport als liberals era, a la llarga, donar-lo a DA i per tant preferien pactar directament amb el partit de Xavier Espot. Pintat, però, va deixar clar que si s’optava pel pacte, ell no lideraria la llista. El posicionament de Pintat, però, es va fer esperar molt i de fet fins al mateix diumenge, el dia abans de tancar les llistes, no va dir de manera clara que ell no volia tornar a assumir la responsabilitat de ser el cap de llista. Temps massa just per poder reorganitzar la candidatura i trobar qui volgués agafar les regnes del partit en aquell moment.

Amb tot, el vot lauredià que fins ara era fidel a Pintat no té ara un destí clar. Segons apunten fonts de la parròquia, és cert que una part pot anar a la butlleta de DA-L’A, no tant per convicció, sinó per evitar votar per l’opció d’esquerra. Però no tota, asseguren, ja que dins de terceravia hi havia molt descontentament amb les polítiques de la majoria i de fet Pintat n’ha sigut crític durant tota la legislatura. Els més fidels, asseguren les fonts, s’abstindran, i els que tinguin la convicció que s’ha d’anar a votar possiblement ho facin en blanc o amb un vot nul. D’altres, però, miraran més enllà i optaran pel vot estratègic, que malgrat no combregar amb la ideologia els podria portar a votar a la territorial per la llista PS-SDP amb l’objectiu de debilitar els que poden considerar rivals per tenir un posicionament similar. Un suport a l’aliança d’esquerres que difícilment, però, es traslladi també a la llista nacional. En tot cas, afirmen els consultats, hi haurà divisió del votant fins ara fidel a terceravia-UL o més directament a Josep Pintat, i d’aquesta disgregació se’n poden beneficiar en menor grau Concòrdia i Andorra Endavant. Des del partit, però, no s’ha donat cap consigna.

tracking