Pintat es replega per refundar terceravia

El polític lauredià es replega amb la idea de construir un partit nacional amb implentació més enllà de Sant Julià

El líder de terceravia, Josep Pintat, al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Refundar terceravia i convertir-lo en un partit nacional amb implementació a tot el territori, més enllà de Sant Julià. Aquest és l’objectiu de Josep Pintat, que assegura estar “tranquil” en l’àmbit personal després de prendre la decisió de no presentar-se a les eleccions generals del 2-A. “Ara cal deixar passar les eleccions i replantejar el projecte una altra vegada”, va afirmar el lauredià en declaracions al Diari, deixant clar que terceravia no desapareixerà. El polític va reconèixer que fins ara la força es limitava a la parròquia de Sant Julià i és conscient que “cal estar també als altres llocs” i sota un projecte “global”. En aquest darrer cas, la llista nacional, “és on hem tingut més dificultats”, va admetre. “La realitat política està molt desconnectada de la societat”, va reflexionar, i per això cal “temps” per “reagrupar la gent” i reformular el projecte.

El lauredià es veu amb força per reagrupar aquestes persones i encaminar el partit nacional, malgrat que va evitar parlar de si és necessari un nou líder o una nova cara visible que en un futur es posicioni com a cap de llista. “Més que cares noves, cal gent que es vulgui implicar”, va considerar. I en tot cas haurà de ser, va deixar clar, la gent que segueixi dins del partit els que hauran de prendre “les decisions”. Sobre el seu futur va afegir que “una cosa és no ser cap de llista ara, amb el desgast i l’impacte personal que té tant la campanya electoral com si surts escollit, i l’altra és seguir amb la feina del partit”, va apuntar.

En aquest sentit, va recordar que la darrera legislatura ha sigut dura, treballant amb només tres consellers a l’oposició i amb qüestions tan rellevants com la pandèmia i la delicada situació econòmica. El context “mereix uns posicionaments clars i una reflexió que no es fa d’avui per demà”, va remarcar. Per això, per Pintat “ara cal valorar tot el que ha passat i quin futur volem per al país i mirar quin espai polític hi ha”.

L’ESCENARI LAUREDIÀ

La renúncia de terceravia a ser present a les eleccions generals ha canviat l’escenari polític per a les properes eleccions, especialment a la parròquia laurediana, on es donava per fet la victòria de Pintat i on ara s’ha obert el combat a les altres formacions que han presentat llista. “En un país petit com el nostre les especulacions van ràpid”, bromejava Pintat sobre on aniran a parar els vots de terceravia. Des del seu punt de vista, és d’hora per saber com afectarà al resultat electoral el fet que no s’hagin presentat i primer cal “escoltar el projecte dels partits i saber la confiança que mereixen els candidats”.

Pintat va assegurar que des de terceravia no s’ha donat cap consigna sobre a qui s’ha de votar i va recordar que “nosaltres sempre hem mantingut els posicionaments i hem estat molt clars”. En aquest sentit, va criticar les formes de fer de DA i del Govern i va lamentar, entre d’altres coses, que no s’hagi prioritzat el vial de Sant Julià, “que és el vial d’Andorra”. També va ser crític amb els pactes de les llistes electorals. “És difícil de comprendre que els partits de la coalició de Govern no hagin anat junts i després hagin acabat fent pactes diferents a cada parròquia”, va opinar.

En tot cas, el polític va remarcar que “jo tinc clar que els pactes només per una cadira no els faré i és el que he defensat”, i va apuntar la “coherència” que sempre ha predicat. “Si algú m’hagués volgut substituir, perfecte, però no va ser així i ara tot això ja és aigua passada”, va indicar Pintat responent a les divergències internes de la formació sobre si calia o no pactar i amb qui calia fer-ho.

LA FORÇA D'UL ES MANTÉ AL COMÚ

De cara a les properes eleccions comunals, que es preveuen per a final d’aquest any, Josep Pintat va deixar clar que terceravia-UL hi concorrerà amb força. “Majoral i Codina estan dins del comú i tenen experiència i un equip sòlid”, va assegurar, afegint que en aquest cas “ja hi ha molta feina feta”. De cara als comicis comunals, per tant, la formació intentarà optar a la reelecció sense que la renúncia d’ara de ser presents a les eleccions nacionals tingui cap impacte en l’àmbit parroquial.

tracking