El duel DA-PS s'estén a la Massana

Els dos partits s’enfrontaran en sis de les set parròquies després que PS i SDP hagin tancat la llista massanenca amb Michel Moliné i Francisco Lizama

Llistes parroqiuials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’una setmana intensa de converses i negociacions, la majoria de partits van tancar ahir els noms de les candidatures que es presentaran a les eleccions generals del proper 2-A. Els dos partits amb possibilitats de governar, DA i PS –en coalició amb SDP– es veuran les cares en sis de les set parròquies, més enllà de la llista nacional. El PS i SDP han aconseguit finalment tancar llista territorial a la Massana amb Michel Moliné i Francisco Lizama i seran, per tant, presents a totes les parròquies a excepció de Canillo. A Ordino i Encamp, la llista socialdemòcrata tindrà el suport de X’Ordino i Agrupament Encampadà, respectivament, però no dels progressistes. Uns pactes que ahir el candidat de DA, Xavier Espot, va considerar que “només tenen l’objectiu de fer fora DA”, criticant les diferències ideològiques entre el PS i els partits amb els quals ha tancat acords. “Nosaltres aquests tacticismes no els fem i per això podem governar”, va afirmar Espot.

En el seu cas, va assegurar el demòcrata, “els pactes són en positiu, en funció d’idees i de programes”. Les paraules del cap de Govern en funcions i president de DA es referien als acords que els demòcrates han aconseguit amb Liberals a Andorra la Vella, Sant Julià i Ordino, amb CC a la Massana i amb Acció a Escaldes. A Encamp i Canillo, en canvi, aniran sols i, de fet, en aquesta darrera parròquia no tindran competidors.

Pel que fa als noms, el tàndem que faltava conèixer, el de Sant Julià, el lideraran finalment Helena Mas i la liberal Eva París, mentre que a la capital i a Ordino els liberals ocuparan el primer suplent, amb Víctor Pintos i Marc Galabert, respectivament. Sílvia Riva, que també havia estat en les travesses per liderar la llista de la capital, finalment serà la segona suplent de la candidatura territorial.

MERITXELL LÓPEZ, DE DOS

DA va validar ahir tots els candidats en un congrés extraordinari que es va celebrar al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i en el qual van assistir unes dues-centes persones. L’acte també va servir per anunciar la que serà la número dos de la candidatura nacional que, de sorpresa, l’ocuparà Meritxell López Guitart, fins ara consellera comunal a la capital. Amb la seva incorporació, seran tres les persones que han deixat la corporació per unir-se al projecte nacional. La ministra en funcions, Ester Vilarrubla, que havia sonat com a número 2 per a la nacional i també com a candidata per a la territorial, serà la coordinadora de la campanya. D’aquesta manera, els primers noms de DA a la nacional els ocuparan Xavier Espot, Meritxell López, Carles Enseñat, Raúl Fer-ré, Carol Puig, Gemma Riba i Mònica Bonell. L’exministre de Salut, Joan Martínez Benazet, tancarà la candidatura.

Per part del PS-SDP, els primers noms de la nacional els ocuparan Pere López, Judith Salazar, Susanna Vela, Pere Baró, Laia Moliné (SDP), María del Carmen García i Aaron Comella (SDP). Tancarà la llista el fins ara conseller general, Jordi Font.

En el cas de la llista nacional de Liberals, que en aquest cas van en solitari, serà liderada per Josep Maria Cabanes, Maribel Lafoz, Jaume Bonell, Pere Cerqueda, Josep Pubill, Cristina Rico i Xavier de la Rosa, en els primers set noms de la candidatura. Tancarà la llista Josep Maria Bernaus. No hi seran presents ni Jordi Gallardo, ni Eric Bartolomé i Víctor Filloy serà l’últim suplent de la nacional.

tracking