x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
eleccions generals

Pere López i Susanna Vela encapçalen la llista dels progressistes

Hi haurà un nom d'SDP en un lloc elegible
Enric Dolsa i Jean Michel Armengol en una reunió en contra de Grifols.

Enric Dolsa i Jean Michel Armengol en una reunió en contra de Grifols.

Enric Dolsa i Jean Michel Armengol en una reunió en contra de Grifols.

Fernando Galindo
Actualitzada 09/02/2023 a les 11:14
Susanna Vela acompanyarà a Pere López a la llista nacional del PS com a número 2 en les darreres eleccions generals, Vela ja va ocupar el segon lloc de la llista socialdemòcrata. El número tres serà, molt probablement, per Judith Salazar, que també va ocupar aquesta posició a les eleccions del 2019. Els que no repetiran, com a mínim no entre els primers llocs, seran Jordi Font i Roger Padreny. Entre els següents números de la llista nacional, els que es consideren elegibles, hi anirà un nom d'SDP.

David Pérez a Escaldes i Armengol a Ordino
David Pérez a Escaldes i Jean-Michel Armengol a Ordino seran els candidats territorials del PS. Pérez havia sigut militant de SDP i ara integra les llistes socialdemòcrates i Armengol és actualment conseller de la minoria al comú ordinenc. A Sant Julià, els socialdemòcrates concorreran amb Gerard Alís i a Encamp, amb Marta Pujol i Susagna Venable, després de tancar l’acord amb Agrupament Encampadà. A Andorra la Vella té molts números Quim Miró i encara es desconeix el nom de SDP. On encara no se sap si hi haurà pacte és a Ordino, on el PS debatrà aquesta nit si finalment tanca un pacte amb Enric Dolsa per anar conjuntament a la llista territorial.


L’acord fa temps que es va posar sobre la taula però encara no s’ha decidit res en ferm, conscients que es tracta d’un acord antinatura i que no tots els militants socialdemòcrates ho veuen amb bons ulls. A més, també s’ha de comptar amb l’aval de SDP, amb qui s’ha fet un pacte global. La reunió també ha de servir per validar els noms que integraran la llista, que per part del Partit Socialdemòcrata seria l’actual conseller comunal a la minoria Jean-Michel Armengol, pendent de si la següent a la llista, Bàrbara Pàmies, el pot substituir al comú. De si finalment hi ha pacte o no dependrà també el número dos, que en tot cas no serà Enric Dolsa, que es mantindrà al comú. Des de les files socialdemòcrates argumenten que a Ordino els uneix un objectiu comú prou important per fer pinya: frenar el projecte de Grifols. “Si volem frenar el projecte de Grifols hem d’anar a guanyar encara que haguem de renunciar a coses”, va afirmar Armengol. L’objectiu, a la parròquia d’Ordino, és centrar la campanya entorn a l’arribada del projecte de la farmacèutica. Tot i així, a hores d’ara el pacte encara no està tancat i la trobada d’avui serà cabdal per prendre una decisió en ferm.


Vilarrubla i Marsol

A les files demòcrates, els dubtes dels candidats que han de liderar la llista a la capital tampoc permeten tancar la candidatura nacional. El comitè parroquial segueix insistint a Conxita Marsol, que podria anar de número 1 a la territorial, moviment que permetria recuperar Jordi Cerqueda com a número 2. En aquest cas, Ester Vilarrubla seria la número 2 de la llista nacional. De moment, segueix sense haver-hi res en ferm, perquè l’actual cònsol major d’Andorra la Vella sempre s’ha mostrat contrària a liderar la llista territorial. En declaracions a la premsa, ahir va apuntar que “jo ja estic decidida, però som un partit i ho hem de decidir entre tots; potser al final dono la sorpresa i em quedo al comú”, va bromejar. En tot cas, serà David Astrié qui la substitueixi al capdavant del comú.

Per part d’Acció, el partit va anunciar ahir que la número 2 de la llista nacional serà l’escaldenca Noëlia Souque.
 
MONTANER DIU QUE SERÀ A 5 PARRÒQUIES
Andorra Endavant farà llista territorial a Andorra la Vella, Sant Julià, la Massana, Encamp i Ordino, segons va afirmar ahir la candidat a cap de Govern, Carine Montaner. De fet, la política laurediana va apuntar que avui mateix ja entraria la llista territorial d’Ordino, malgrat que no va avançar encara cap nom dels integrants. Per a la nacional, però, s’esperarà a dilluns. No ha transcendit, en aquest cas, tampoc cap dels noms que l’acompanyaran, si bé recentment va incorporar al partit noms com Isabel Orobitg, Noemí Amador o Marcos Monteagudo.
 
PINTAT DEIXA CLAR QUE NO VOL UN PACTE AMB L'A
Terceravia és, a hores d’ara, el partit que manté més interrogants sobre on i amb quins candidats es presentarà. Oficialment, de fet, ni tan sols el candidat a cap de Govern està clar, malgrat que tothom dona per fet que Josep Pintat repetirà. Com es dona per fet també que el partit farà llista territorial a Sant Julià, l’única parròquia on té opcions de guanyar i en la qual es podria presentar amb Oliver Alís. A part, treballen per ser presents a Andorra la Vella i a Ordino, tot i que no es coneix cap dels noms que podrien integrar aquestes candidatures. El que sí que té clar Pintat és que no es presentarà amb un pacte amb Liberals. El líder lauredià sempre ha defensat que s’ha de ser coherent i no apostar per barrejar sigles i de fet, en una reunió amb altres membres del partit, va deixar clar que si la formació decideix el contrari ell no lideraria la llista. Un escenari, però, que ningú preveu.
  • #12 Vela i Copiar Pegar: tàndem guanyador
    (09/02/23 21:32)

    Bona llista

    Respondre
  • #11 Jociutadana
    (09/02/23 18:28)

  • #10 Bruno
    (09/02/23 16:59)

    Uuff la gauche caviar que volen mes continua xupant un parells d anys mes i ja tindreu la carta mangna galtes.  

    Respondre
  • #9 Sisco
    (09/02/23 16:53)

    DA ja te guanyades 3 parroquies ( Canillo, Massana i Escaldes )
    PS + SDP ja te guanyades 2 parroquies ( Andorra la Vella i Encamp )
    Carine o Concordia a Sanju
    Ordino es la gran incògnita ...

    Respondre
  • #8 Vaya Vela!
    (09/02/23 15:24)

    Si es vol gobernar, s'ha de fer des de l'optimisme vers el futur. A la Sra Vela no l'he vist mai somriure. Mal per mal , em quedo amb DA (el Cabanes es massa Profident)

    Respondre
  • #7 Serni
    (09/02/23 14:15)

    Ni que em matessin votaria aquests personatges, són comunistes disfressats de socialdemòcrates!
    El seu seu i el dels altres a mitges!!!

    Respondre
  • #6 Siiiii! Ja prou de cabells blancs!
    (09/02/23 14:06)

    Andorrà 2.0 va dir..
    Tornar la Vela! Que no pot treballar com tothom!

    Respondre
  • #5 VIRTUS
    (09/02/23 13:11)

    Treguem els polítics i posem administradors públics!!
    I SI NO RECUPEREN EL PAIS.. RESPONSABILITAT POLÍTICA I AL CARRER!! I que paguin si fa falta amb presó.

    Els mateixoa gossos amb diferents "collars"

    Respondre
  • #4 Andorrà 2.0
    (09/02/23 12:19)

    Poseu joves entre els primers de la llista si voleu el vot jove

    Respondre
  • #3 Marck
    (09/02/23 11:06)

Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts