Aprovats tres programes per al foment de l'ocupació

Els projectes estan destinats a aquelles persones amb dificultats d’inclusió laboral, tant en el sector públic com privat, i als joves

Edifici de les Boïgues.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres va aprovar ahir tres programes de foment de la contractació per millorar l’accés a llocs de treball de les persones que es troben en situació de desocupació. Aquests donen continuïtat a programes ja endegats els anys anteriors i, de fet, l’any 2022 es van beneficiar de la iniciativa gairebé un centenar de ciutadans. La dotació prevista per a aquest projecte és d’un milió i mig d’euros.

El primer programa és el de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic i les entitats d’iniciativa social. Aquest continua adreçant-se a les persones que es troben inscrites en recerca de feina al servei d’Ocupació d’Andorra (SOA), que formen part dels col·lectius amb més dificultat per accedir al treball. S’inclouen, per exemple, les persones més grans de 45 anys, les de 16 a 25 anys, les persones aturades de llarga durada amb més de sis mesos d’inscripció consecutius al SOA o les que tenen una discapacitat.

Pel que fa al programa de foment de la contractació en el sector privat, va adreçat a les persones inscrites en recerca de feina al SOA que formen part dels col·lectius amb més dificultat per accedir al treball i que poden requerir mitjans de suport per afavorir el desenvolupament adequat de les tasques assignades. La finalitat del programa és, segons l’executiu, fomentar la contractació de forma estable.

El tercer programa és el de foment de la contractació i la formació pràctica en el si de l’empresa dels joves actius que han assolit les competències d’un programa d’inclusió sociolaboral, i continua estant destinat a joves d’entre 16 i 25 anys inscrits al SOA.

tracking