conflicte laboral

La vaga indefinida dels pilots d'Air Nostrum pot afectar els vols a Madrid

Les aturades seran dilluns i divendres a partir del dia 27 i de manera indefinida

Un pilot d'Air Nostrum a bord de l'avió a la Seu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pilots d’Air Nostrum aniran a la vaga a partir del 27 de febrer. Una mobilització que consistirà en aturades els dilluns i els divendres i que no té data de finalització. Els divendres és un dels dies (l’altre és diumenge) en què opera la línia de la companyia entre l’aeroport de Madrid i el d’Andorra-la Seu d’Urgell. Per tant, la protesta pot alterar la connexió, tot depenent dels serveis mínims que es pactin.

La formalització de la vaga indefinida arriba després que la mediació entre empresa i treballadors que es va dur a terme dilluns se saldés sense acord. En un comunicat de premsa, el sindicat de pilots Sepla va manifestar que en la trobada celebrada al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) “l’empresa ha refusat atendre novament les propostes dels tripulants tècnics”, i va denunciar que es tracta de la mateixa “actitud immobilista” que pateixen des de fa temps, amb el “bloqueig sistemàtic a les legítimes reivindicacions” de la plantilla.

Més del 90% dels pilots van avalar en una assemblea celebrada entre el 30 i 31 de gener la vaga indefinida. Des del Sepla van lamentar que l’empresa els ha “forçat a adoptar aquesta mesura després de set mesos en què ha rebutjat sistemàticament les propostes dels tripulants tècnics a favor d’unes condicions laborals i una classificació professional justes, així com aquelles encaminades a pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu”. I finalitza el comunicat reclamant a Iberia Regional Air Nostrum “que la vaga indefinida no serveixi com a excusa per coaccionar els treballadors, tal com va passar a la convocatòria de vaga del desembre”.

Els pilots ja van ser cridat a la vaga durant vuit dies, coincidint amb les vacances de Nadal. La convocatòria era per als dies 22, 23, 26, 27, 29 i 30 de desembre, i el 2 i 3 de gener. Les aturades ja van significar diverses anul·lacions de vols però no hi va haver afectació a la línia amb la Seu.

tracking