El Ministeri Fiscal demana 6 anys de presó per a Claverol

El president de la Fundació Tutelar va fer reintegraments i autoritzar factures durant la seva presidència per valor de 23.000 euros

David Claverol no torna i complica la seva situació legal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Ministeri Fiscal demana sis anys de presó per David Claverol que ha admès avui al judici al Tribunal de Corts que va realitzar reintegraments per un valor de 20.700 euros durant la seva presidència de la Fundació Tutelar. Així mateix, hauria autoritzat el cobrament de factures sense autorització del patronat en detriment dels comptes de la fundació per valor de 2.250 euros. L'acusació pública argumenta que els fets són constitutius del delicte major continuat d'apropiació indeguda, en el seu tipus qualificat, i del delicte major d'estafa qualificada. A banda de la pena de presó, demana que satisfaci 6.000 euros en concepte de perjudici moral i que se l'inhabiliti per a l'exercici de presidència o administració de qualsevol fundació sense ànim de lucre.

En canvi, la seva defensa demana una pena menor perquè no hi veu el delicte d'estafa, sinó d'administració deslleial pels reintegraments. En canvi, sobre la factura autoritzada de 2.250 euros, Claverol ha mantingut que "pensava que una feina fora de les meves tasques s'havia de pagar", amb referència a l'esforç que va dedicar a la cerca i habilitació d'un local per a la fundació. Per això, el seu lletrat ha sol·licitat que se li imposi una pena de presó condicional no superior a quatre mesos i que la inhabilitació no superi l'any, mentre que deixa la responsabilitat civil a criteri del Tribunal.

Claverol, que va ser destituït l'agost de 2019 del càrrec de president que ostentava des de juliol per irregularitats comptables, va retornar els prop de 23.000 euros apropiats. Durant la vista oral, ha admès haver efectuat reintegraments i s'ha disculpat. "Tenia una situació financera complicada i em penedeixo", ha sostingut. La Fundació no s'ha personat com a acusació particular.

tracking