x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
entitats animalistes

Les inspeccions de Govern ajuden a detectar gossos que viuen en mal estat

La majoria acaben a la gossera, que actualment acull un total de 32 animals
Un gos a les instal·lacions de la gossera.

Un gos a les instal·lacions de la gossera.

Un gos a les instal·lacions de la gossera.

Fernando Galindo
Actualitzada 06/02/2023 a les 12:35
Les xifres d’abandonament de gossos encara està lluny de descendir. GosSOS, l’associació que gestiona la gossera, està acollint actualment 32 animals, quan el màxim de gàbies de les quals disposa són 42. Juntament amb l’habitual abandonament de gossos de cacera, “degut als controls d’inspecció que està efectuant Govern, estan arribant molts gossos que s’ha detectat que vivien en llocs en males condicions”, explica Jesus Cardesín, responsable de GosSOS. Es tracta d’horts o indrets rurals similars, que els propietaris no estaven disposats a reformar perquè els seus animals visquessin en condicions acceptables.

De la trentena de gossos que acull actualment la protectora, gairebé tots són de raça mitjana-gran i pesen “de 20 quilos cap amunt”, fet que en dificulta l’adopció. “La gent està demanant gossos de mida petita, fet que penalitza els que tenim a la gossera”, afirma Cardesín. Ara bé, assegura que no entén aquest raonament, ja que “un gos petit dona tanta feina com un gos gran i necessita la mateixa cura” . Jaume Vilamajó, responsable de l’Associació Rescatista i Protecció dels Animals (ARPA), coincideix en aquest raonament i afegeix que “molta gent va a les gosseres a adoptar un gos de raça”, sense pensar que els gossos d’allà necessiten realment ajuda.

L’ARPA és una xarxa de voluntaris que es dedica al rescat de qualsevol animal abandonat –tant siguin gossos, gats o al­tres– i el mes d’octubre va constituir-se com a associació reconeguda per les autoritats. “A partir d’ara podrem fer els rescats com a protectora, no com un grup de WhatsApp qualsevol”, diu Vilamajó, i també tindran la potestat per dirigir-se al Govern i als comuns i proposar millores. Entre elles tenen pensat demanar més inspeccions per comprovar que les mascotes estiguin en bones condicions i que Afers Socials ajudi a mantenir els animals de la gent amb problemes econòmics. “Hi ha molta gent que abandona el gos perquè té un tumor, no pot pagar el tractament i s’estima més deixar-lo a la gossera”, confirma.
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts