inversió estrangera

Grifols preveu que el centre a Ordino es posi en marxa a inici del 2025

El projecte inclou diversos laboratoris i un espai per treballar amb “petits animals”

Plànol de Grifols de la distribució de la planta baixa del centre de recerca que l'empresa multinacional instal·larà a la parròquia d'Ordino.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre de recerca en immunologia que Grifols vol instal·lar a la parròquia d’Ordino serà una realitat a principi del 2025. O com a mínim aquesta és la previsió que fa l’empresa internacional per poder posar en marxa el laboratori, segons s’indica en el cronograma elaborat per Grifols que el ministeri d’Economia ha fet arribar al grup socialdemòcrata a través d’una demanda d’informació de la consellera Susanna Vela. En concret, el calendari de la multinacional indica que l’execució d’obres, és a dir, la preparació del terreny i l’edificació de les instal·lacions, havia de començar a principi d’aquest any i tenir una duració de divuit mesos. Després, es preveien nou mesos més per a l’execució d’instal·lacions i acabats i a principi del 2025 el centre es posaria en marxa com a start-up. De moment, però, el calendari ja s’està incomplint, atès que de moment no es té constància que s’hagi demanat el permís d’obres.

En la documentació facilitada per Govern que data del desembre de l’any passat també hi consta informació sobre el projecte que es vol instal·lar a Ordino, tot i que de forma bastant genèrica. Així, segons la informació facilitada, el projecte de la farmacèutica preveu diversos laboratoris, entre els quals el que ha portat més controvèrsia per tenir un nivell de seguretat P3. Així mateix, també es preveu una zona on es posaran les instal·lacions per treballar amb “petits animals”, així com d’altres per guardar virus o cèl·lules infectades que permetin la investigació.

En la documentació, Grifols apunta que el projecte vol “facilitar la recerca d’avantguarda de classe mundial en l’àrea de la immunologia que condueixi a solucions futures per a aplicacions terapèutiques”, sense entrar en el detall dels treballs o les investigacions que es farien a Ordino. La multinacional afirma que el centre estarà equipat amb instal·lacions i equipaments “d’última generació, així com equips de suport cientificotècnic”. Pel que fa a l’equip de treball, asseguren que hi haurà un “prestigiós equip multidisciplinari internacional”.

El projecte de Grifols inclou línies pròpies de recerca –malgrat que no especifica quines– i amb xarxa amb altres equips, així com també es preveu que els equipaments i les instal·lacions les puguin fer servir investigadors de fora que vulguin dur a terme projectes concrets.

tracking