Treballant de baixa

Una dona haurà de pagar 1.000 euros a la CASS per fer de cambrera mentre cobrava l’atur laboral.

La dona suposadament treballava de cambrera.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona haurà d’abonar la multa de 1.139,53 euros que li va imposar la CASS per estar treballant quan estava rebent una prestació de baixa laboral. Aquesta és la decisió que ha adoptat la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia, rebutjant el recurs de l’assalariada, que reclamava l’anul·lació de la multa i el retorn del pagament de la prestació per baixa mèdica, a més de la imposició de les costes a la Seguretat Social.

Els fets van succeir el 16 d’abril del 2021. La recurrent va ser controlada per personal de control de baixes de la CASS quan estava atenent els clients a la barra d’un bar, entre els quals va servir una aigua a un inspector de la parapública. La dona al·lega que aquell dia se li havia avariat el vehicle i la grua se’l va emportar, “i mentre esperava que algú la portés a casa va entrar al bar per esmorzar un entrepà i fer un cafè”, recull la sentència. Afegeix que l’establiment és d’una amiga i que uns nois li van demanar una ampolla d’aigua i que se la va lliurar perquè la titular del local “estava sola i ocupada”, i que quatre clients de l’establiment van confirmar que “estava esmorzant i no treballant al bar”.

Els magistrats de la sala administrativa del TS, en canvi, consideren que la sentència és “encertada i fa una valoració correcta de la prova practicada”, i remarquen que el personal de la CASS va comprovar que la dona que es trobava de baixa mèdica “estava darrere la barra del negoci, servint i atenent els comensals que hi havia a l’establiment”.

tracking