mobilització per les pensions

Concentració dels mestres francesos

Una cinquantena de professors del sistema educatiu francès es van concentrar ahir per rebutjar la reforma del govern de Macron

Concentració dels mestres francesosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cinquantena de professors del sistema educatiu francès es van concentrar ahir a la tarda a la plaça The Cloud a Andorra la Vella per protestar contra el projecte de reforma de les pensions impulsat pel govern d’Emmanuel Macron. “Ens volem manifestar un altre cop pel rebuig al projecte de reforma de les pensions que endarrereix l’edat a la qual ens podem jubilar dos anys i augmenta el període de cotització”, va reivindicar un dels representants del personal de primera ensenyança, Christophe Noguer. Va detallar que els mestres hauran de treballar fins als 70 anys per gaudir de la pensió completa, advertint que “no sé en quines condicions estarà el personal de salut i energia per fer la professió com es mereixen els alumnes”.

Tot i que el col·lectiu de mestres del sistema francès s’acosta als 300 professionals, la concentració va comptar amb la participació d’una cinquantena de docents. En aquest sentit, Noguer va destacar la dificultat per mobilitzar el personal i que “ens hauria agradat que hi hagués una mica més de gent perquè sabem que les enquestes mostren que més del 90% dels professors estem en contra d’aquesta reforma”. Així mateix, el representant no va descartar noves mobilitzacions, tot i que va informar que dependrà de les convocatòries de la intersindical de França.

Mestres concentrats a la plaça The Cloud.

tracking