x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
balanç anual

El ministeri vol potenciar el turisme cultural

Els museus registren 114.000 visitants durant el 2022, sent Casa de la Vall, el Thyssen i la Casa d’Areny-Plandolit els més visitants
Casa de la Vall ha estat el monument més visitat.

Casa de la Vall ha estat el monument més visitat.

Casa de la Vall ha estat el monument més visitat.

Fernando Galindo
Actualitzada 31/01/2023 a les 13:13
“Andorra és un país amb molta oferta i per als turistes la cultura no sempre és una prioritat.” Així de rotunda es va mostrar ahir Ruth Casabella, cap de l’àrea de Museus i Monuments del ministeri de Cultura, durant el balanç anual de visitants als museus. Encara que la xifra registrada el 2022 va ascendir a 114.000, recuperant la normalitat prepandèmica, Casabella va assegurar que cal treballar perquè la cultura sigui un sector més atractiu per a turistes i locals, tal com s’ha fet amb l’esport i altres disciplines.

El responsable del museu BiciLab, Eduard Tarrés, va coincidir amb aquest punt de vista i va lamentar que “la imatge del Principat que es projecta cap a fora està prefixada des de fa anys”. Així, des de la Taula de museus plantegen obrir nous canals de comunicació per donar a conèixer les possibilitats culturals del país, com ara potenciar les xarxes socials i incrementar la presència als mitjans més tradicionals.

Les 114.000 persones que van visitar els museus durant el 2022 són una mostra que s’ha deixat enrere la pandèmia. En efecte, es tracta d’una xifra similar a la del 2019. Casabella va atribuir aquesta recuperació de visitants a la supressió dels límits en l’aforament i a la recuperació total del turisme, així com a una fidelització del públic local familiar que haurien aconseguit gràcies a les diverses activitats que han anat organitzant durant el darrer any. “Fer activitats és quelcom imprescindible a qualsevol museu perquè genera un apropament diferent”, va afegir el responsable del museu BiciLab, que fa tan sols quatre mesos que està obert però que ja ha sumat prop de 3.000 visitants.

Casabella i Tarrés també van coincidir en el fet que les agències de viatges han ajudat a arribar a aquesta xifra. En el cas de Casa de la Vall, per exemple, “el nombre d’agències que la inclouen dins la seva planificació s’ha incrementat”, fet que ha ajudat que es converteixi en el monument més visitat del 2022, amb 19.000 usuaris. El segueixen el Museu Carmen Thyssen, amb 15.000, i la Casa d’Areny-Plandolit, amb 13.000.
Etiquetes
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts