El forn incinerador reduirà les emissions a partir del juliol

Calvó anuncia que la mesura s'avança per adequar-se a la normativa europea

La ministra Sílvia Calvó en la compareixença d'aquest matí a la comissió de Política Territorial i Medi AmbientEduard Comellas/Consell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha anunciat aquest matí que hi haurà una reducció de les emissions del forn incinerador, adaptant-se d'aquesta manera de manera més ràpida a la normativa de la Unió Europea.

En una compareixença davant de la comissió legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient, Calvó ha manifestat que d'aquesta manera s'avança sis mesos a l'hora d'introduir criteris més restrictius en els valors de les emissions, que seran efectius a partir de l' 1 de juliol. "No hi ha impacte negatiu de les emissions sobre el medi ni sobre la salut", ha emfasitzatla ministra.
Durant la reunió s'ha parlat també del pla de dimensionament i obsolescència del forn incinerador, que amb la recollida selectiva cada vegada haurà de cremar menys residus. Així implica que s'hagin de fer en els pròxims anys tota una sèrie d'inversions, que ha estat xifrades en uns 9 milions d'euros per adequar la infraestructura a les noves condicions, el que implicaentre altres coses el canvi de la turbina.
El resultat final d'aquest procés serà el tancament de la planta, tot i que la ministra ha rebutjat referir-se a una data concreta. L'objectiu del Pla nacional de residus és arribar a un 65 per cent de reciclatge l'any 2035.
tracking