x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ELECCIONS GENERALS

DA i L'A treballen en una llista a la capital amb Vilarrubla i Cerqueda

El tàndem, en cas que el pacte es tanqui, permetria ampliar l’espectre ideològic
L'actual ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.

L'actual ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.

L'actual ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.

SFGA
Actualitzada 31/01/2023 a les 12:08
El pacte PS-SDP ha sacsejat el panorama polític de cara a les properes eleccions generals, especialment a Andorra la Vella. Això ha fet canviar els plans dels Demòcrates, que continuen treballant amb Liberals per tancar un acord, com a mínim, a la capital. En espera de si el pacte acaba o no de tancar-se –avui mateix Espot i Cabanes es tornen a reunir– les dues formacions han posat sobre la taula el nom d’Ester Vilarrubla per part de DA i de Jordi Cerqueda per part dels liberals per confeccionar la llista territorial conjunta.

Els dos noms permetrien arribar a un espectre ideològic més ampli i lluitar pels dos consellers de la territorial d’Andorra la Vella, més difícils d’aconseguir per als taronges després del pacte progressista. En tot cas, l’acord amb els liberals es treballarà a cada parròquia separadament entenent que cada territori té casuístiques diferents. Un acord a Andorra la Vella, per tant, no comprometria els dos partits a arribar a enteses a altres llistes territorials. A Encamp, per exemple, DA té clar que no vol un acord amb L’A.

Vilarrubla apuntava inicialment com a número dos de la llista nacional de DA. L’anunci d’un pacte entre Pere López i Jaume Bartumeu la setmana passada ha fet canviar els plans a la capital i ha mogut peces. Finalment se li ha proposat a l’actual cònsol de la capital, Conxita Marsol, ostentar el segon lloc de la candidatura nacional d’Espot, i a l’actual ministra d’Educació, amb un perfil més de centre que Marsol, se la prefereix a la territorial.

Les converses segueixen obertes i per tant encara no hi ha res tancat, però en cas de confirmar-se aquests últims moviments acompanyarien Xavier Espot en els primers llocs de la candidatura nacional, en aquest ordre, Conxita Marsol, Carles Enseñat i Raül Ferré. La quarta posició, per tant, seria per un membre de Ciutadans Compromesos per tal de complir amb el compromís d’acord a la Massana. Així mateix, el tercer lloc, que tot apunta que pot ser per a l’actual president del grup parlamentari demòcrata, permetria a Enseñat ser síndic general si DA guanya les eleccions.
 
NAUDI I MONTANÉ, A LA LLISTA MASSANENCA
Carles Naudi i David Montané serà el tàndem de CC i DA a la llista territorial de la Massana per a les properes eleccions generals. El pacte entre les dues formacions fa temps que està tancat i revalida l’acord actual que mantenen dins del Govern i de suport al Consell General. La unió de forces permet als demòcrates tenir una bona candidatura en una parròquia més complicada per als taronges i alhora assegurar-se la crida de CC perquè el vot nacional sigui per a DA. Cal veure encara quin paper jugarà al territori Acció, parròquia de la seva candidata i actual ministra Judith Pallarés.
Etiquetes
Veure’n més
34
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts