ELECCIONS GENERALS

DA i L'A treballen una llista amb Vilarrubla i Cerqueda

El tàndem, en cas que el pacte es tanqui, permetria ampliar l’espectre ideològic

L'actual ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pacte PS-SDP ha sacsejat el panorama polític de cara a les properes eleccions generals, especialment a Andorra la Vella. Això ha fet canviar els plans dels Demòcrates, que continuen treballant amb Liberals per tancar un acord, com a mínim, a la capital. En espera de si el pacte acaba o no de tancar-se –avui mateix Espot i Cabanes es tornen a reunir– les dues formacions han posat sobre la taula el nom d’Ester Vilarrubla per part de DA i de Jordi Cerqueda per part dels liberals per confeccionar la llista territorial conjunta.

Els dos noms permetrien arribar a un espectre ideològic més ampli i lluitar pels dos consellers de la territorial d’Andorra la Vella, més difícils d’aconseguir per als taronges després del pacte progressista. En tot cas, l’acord amb els liberals es treballarà a cada parròquia separadament entenent que cada territori té casuístiques diferents. Un acord a Andorra la Vella, per tant, no comprometria els dos partits a arribar a enteses a altres llistes territorials. A Encamp, per exemple, DA té clar que no vol un acord amb L’A.

Vilarrubla apuntava inicialment com a número dos de la llista nacional de DA. L’anunci d’un pacte entre Pere López i Jaume Bartumeu la setmana passada ha fet canviar els plans a la capital i ha mogut peces. Finalment se li ha proposat a l’actual cònsol de la capital, Conxita Marsol, ostentar el segon lloc de la candidatura nacional d’Espot, i a l’actual ministra d’Educació, amb un perfil més de centre que Marsol, se la prefereix a la territorial.

Les converses segueixen obertes i per tant encara no hi ha res tancat, però en cas de confirmar-se aquests últims moviments acompanyarien Xavier Espot en els primers llocs de la candidatura nacional, en aquest ordre, Conxita Marsol, Carles Enseñat i Raül Ferré. La quarta posició, per tant, seria per un membre de Ciutadans Compromesos per tal de complir amb el compromís d’acord a la Massana. Així mateix, el tercer lloc, que tot apunta que pot ser per a l’actual president del grup parlamentari demòcrata, permetria a Enseñat ser síndic general si DA guanya les eleccions.

NAUDI I MONTANÉ, A LA LLISTA MASSANENCA

Carles Naudi i David Montané serà el tàndem de CC i DA a la llista territorial de la Massana per a les properes eleccions generals. El pacte entre les dues formacions fa temps que està tancat i revalida l’acord actual que mantenen dins del Govern i de suport al Consell General. La unió de forces permet als demòcrates tenir una bona candidatura en una parròquia més complicada per als taronges i alhora assegurar-se la crida de CC perquè el vot nacional sigui per a DA. Cal veure encara quin paper jugarà al territori Acció, parròquia de la seva candidata i actual ministra Judith Pallarés.

tracking