x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
circulació

Les asseguradores registren molt pocs sinistres amb patinets implicats

Les empreses han hagut d’elaborar productes propis per a aquests vehicles
Cada dia més persones es desplacen en patinet elèctric.

Cada dia més persones es desplacen en patinet elèctric.

Cada dia més persones es desplacen en patinet elèctric.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/01/2023 a les 12:09
Els sinistres amb patinets elèctrics implicats són molt pocs o pràcticament inexistents, i això malgrat que cada vegada són més els seus usuaris, com es pot comprovar fàcilment. Aquesta és la conclusió que s’extreu de la informació facilitada per les empreses asseguradores del país. I és que de les tres empreses que van estar disposades a parlar d’aquest àmbit, només una havia registrat un accident important amb aquest tipus de vehicle. Es tracta de Multisegur, mentre que ni a Financera d’Assegurances, ni a Assegur no s’ha comptabilitzat cap sinistre relacionat amb els patinets elèctrics.

El reglament dels vehicles de mobilitat personal de motor (VMP), que modifica l’anterior, va ser aprovat al novembre passat i preveu l’obligatorietat de disposar d’una assegurança, com es desprèn també de la Llei del codi de circulació del maig del 2021. La nova normativa ha suposat que les companyies asseguradores hagin hagut d’elaborar productes específicament adreçats a aquest segment de clientela i que habitualment només cobreixen els danys a tercers i poca cosa més.

Així, el cost d’una assegurança per a un patinet elèctric oscil·la entre 75 i 99 euros i encara són relativament poques les pòlisses que se n’han fet l’últim any i mig: un centenar en el cas d’Assegur, igual que a Financera d’Assegurances i 65 pel que fa a Multisegur. “No creiem que, de moment, hi hagi gaire coneixement d’aquesta assegurança, ja que encara tenen considerat aquest vehicle com una joguina, esperem que en breu temps es produeixi més conscienciació entre els usuaris, tot i que també ajudaria que el Govern fes una campanya específica per advertir de la importància de l’assegurament per als VMP”, va opinar el director general de Financera d’Assegurances, Enric Sorribas.

Per la seva banda, Iago Galindo, de l’àrea tècnica d’Assegur, va explicar que “és un producte nou i ha estat difícil la seva elaboració, per la qual cosa ens hem fixat en Espanya per veure com estaven els preus”. En aquesta mateixa línia, el director de Multisegur, Josep Maria Rossell, va manifestar que el patinet elèctric “és un vehicle més i, per tant, s’ha de fer una assegurança, però demanem també que hi hagi un cert civisme”. La realitat, segons les empreses, és que, de moment, aquest producte no els surt gaire en compte, “tot i que se suposa que cada dia n’hi haurà més”.
Etiquetes
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts