TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

La majoria reconeix que ha faltat temps per analitzar l'autònom “econòmicament dependent”

El ministre Gallardo ha lamentat que s’hagi perdut l’oportunitat de legislar aquesta figura i ha defensat que mai s’ha volgut legislar el fals autònom

Espot a la sessió del Consell General d'avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha aprovat aquesta tarda el projecte de llei de mesures per al treballador per compte propi, amb els vots favorables de la majoria, el grup socialdemòcrata i de la consellera no adscrita i l'abstenció deTerceravia.

Si bé el Govern i l'oposició han coincidit en celebrar els beneficis que suposa el text en matèria de prestacions per als autònoms, entre altres canvis com els que faran que les cotitzacions dels treballadors per compte propi es facin d'acord amb els beneficis i no en relació amb la facturació.

Tanmateix, majoria i oposició han topat pel que fa a la figura del treballador per compte propi econòmicament dependent. En aquest sentit, el ministre Gallardo ha reconegut que "no vàrem explicar prou bé" perquè es volia legislar aquesta figura que finalment ha acabat caient del text. En aquest sentit, la consellera demòcrata Mònica Bonell ha apuntat també que "ha faltat temps per analitzar" aquesta figura per evitar que es pugui confondre amb el denominat "falç autònom".

Des de l'oposició, JudithSalazarha celebrat que, arran de la visitadel GRETA, hagi acabat caient aquesta figura. "El GRETAens va dir alerta perquè és una lluita que des del punt de vista europeu s'està lluitant per fer-hi front" ha remarcat la consellera socialdemòcrata. Per la seva banda, Joan Carles Camp ha lamentat, justament, la supressió de la legislació d'aquesta figura, si bé ha reivindicat els beneficis del text també en matèria de seguretat jurídica i beneficis fiscals.

tracking