salut

CASS i metges encara tenen dos mesos per negociar el conveni

La Seguretat Social sosté que no hi ha data de caducitat per al de logopedes i ‘fisios’

El cap de Govern i el ministre de Salut amb representants del Col·legi de Metges.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) haurà d’aprovar la pròrroga del conveni que lliga els odontòlegs convencionats amb la parapública. El contracte actual caduca l’1 de febrer després que els professionals el denunciessin, però la data ha arribat sense que les dues parts hagin tancat la negociació. Per evitar el problema que suposaria consultes i, per tant, pacients sense cobertura de la Seguretat Social s’ha pactat una pròrroga de dos mesos del conveni actual per continuar negociant el nou. Però els dentistes no són l’únic col·lectiu sanitari que ha denunciat el contracte de convenció a la CASS per obtenir noves condicions. De fet, ha estat una maniobra generalitzada dels professionals sanitaris que no ha de tenir un impacte imminent.

El Col·legi de Metges va denunciar el contracte el 29 de setembre passat i les condicions fixades estableixen que un cop es fa aquest pas s’obre un termini de sis mesos per negociar-ne un de nou. Això implica que encara queden dos mesos de marge –fins al 29 de març– perquè les dues parts cerquin un acord. Segons la CASS, “la negociació està força avançada”. Fonts del Col·legi de Metges van assenyalar recentment que, malgrat que havien portat a la CASS una proposta de contracte nou per negociar des d’aquest punt de partida, la Seguretat Social havia preferit treballar punt per punt els possibles canvis sobre el conveni encara vigent i que això havia suposat un cert retard. En tot cas, van valorar la predisposició de la parapública com a “correcta”. La demanda generalitzada dels col·lectius sanitaris és l’actualització de les tarifes perquè denuncien que estan totalment desfasades respecte als costos, però aquí qui té la darrera paraula és el Govern.

També han denunciat el conveni els fisioterapeutes (el 25 de novembre passat) i els logopedes (el dia 11 d’aquell mateix mes), però la parapública argumenta que en cap dels dos casos no hi ha data de caducitat. “Els convenis de fisios i logopedes són individuals, per tant, no hi ha una data de caducitat de l’actual, perquè la denúncia hauria d’haver estat feta individualment i no ha estat així”, argumenta la CASS.

Paral·lelament, el Govern també ha mantingut reunions amb tots aquests col·lectius. Per ara, però, no s’ha definit quina és l’actualització tarifària que s’a- plicarà.

tracking